Černochová (ODS): Vítám souhlas vlády s novelou Ústavy k vysílání vojáků do zahraničních operací

27.08.2019 11:32

Komentář předsedkyně sněmovního výboru pro obranu k souhlasu vlády s návrhem na posílení pravomocí vlády při rozhodování o vysílání vojáků do zahraničí.

Černochová (ODS): Vítám souhlas vlády s novelou Ústavy k vysílání vojáků do zahraničních operací
Foto: archiv
Popisek: Jana Černochová

Velice vítám kladné stanovisko vlády k návrhu novely Ústavy, jež zjednoduší proces vysílání vojáků do zahraničí v naléhavých případech například za účelem záchrany českých občanů nebo při nasazení vojáků v rámci tzv. sil rychlé reakce. Tento návrh, který svým podpisem podpořili mj. premiér Babiš či vicepremiér Hamáček, předkládám již podruhé. V minulém volebním období bohužel nedošlo na projednání, byť měl také širokou podporu napříč politickými frakcemi.

Vzhledem k tomu, že se jedná o návrh, který je v kontextu dnešního velmi proměnlivého bezpečnostního prostředí nezbytný, což si, věřím, uvědomuje drtivá většina zákonodárců, stále nemáme vyhráno. Nyní je třeba, aby se nám podařilo legislativní proces co nejdříve dotáhnout do konce. Souhlasné stanovisko vlády je jedna věc, je ovšem nezbytné, aby i vládní většina ve Sněmovně pomohla k tomu, aby byl návrh co nejdříve zařazen k projednání a schválen bez obstrukcí. Budu o to usilovat již na nadcházející schůzi Poslanecké sněmovny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…