Červenka (Svobodní): Nevhodné příklady. Systém vám určí, jaké máte skóre...

29.12.2015 12:21

V posledních několika dnech se v médiích objevily zprávy hned o dvou extrémně nevhodných příkladech k následování.

Červenka (Svobodní): Nevhodné příklady. Systém vám určí, jaké máte skóre...
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

Velmi se však bojím toho, že se v dnešní době postupné a neustále akcelerující socializace všech zákoutí lidské činnosti stane na obou úrovních, jak národní, tak mezinárodní, pravý opak a tyto vpravdě šílenosti budou inspirovat tuzemské i kosmopolitní politiky.

Prvním příkladem je rozhodnutí vsetínské samosprávy zrušit 32 ve městě fungujících heren a zřídit místo nich jednu jedinou jedinkatou, v budově patřící městu. Vhodného provozovatele, kterému zlikvidují konkurenci a zajistí v tomto finančně lukrativním oboru podnikání ve městě monopolní postavení, vyberou moudří vsetínští úředníci samozřejmě bez stínu podezření z korupce. Co na tom, že přijdou o práci desítky občanů a město o 90% (cca 18 milionů) zisků z heren, pokrok prostě musí byť.

Zajímavé je rovněž zjištění, že město mělo zbytečný prostor, který, jak vidno, nepotřebovalo. Kdyby mělo ještě nějakou, měl bych nápad, co tam zřídit a co ve městě chybí – psychiatrickou léčebnu. Pravda, při dnešní nouzi o zdravotnický personál si nejsem jist dostatečným personálním zajištěním, leč o pacienty by nouze být neměla. Někteří by třeba ani nemuseli měnit budovu, ve které se dosud pohybují.

Jak byl primátor Čunek dříve možná i místy sympatický díky svému vzdoru mediálně politickému tlaku, tak dnes nepůsobí snad ani jako vypelichaný rebel, nýbrž spíše jako napravený hříšník snažící se zalíbit novému názorovému trendu. Není ale bohužel sám, někdy mi přijde, že ani v menšině.

Komplexněji k problematice „nevhodného chování“ občanů přistupuje Čína, která zavedla univerzální kreditní skóre pro všechny své občany vyjádřené v číslech od 350 do 950. Podstatou tohoto systému na Západě je veřejná demonstrace schopnosti řádně platit.

Setkáváme se s ním např. na všemožných bazarech, kde nám naskakují za provedené transakce hvězdičky označující naši důvěryhodnost. V ČLR ale systém „zdokonalily“, kredit můžeme dobrou platební morálkou nejen zvýši, ale i snížit, pakliže nakupujeme něco, co se systému nelíbí. A nejen to.

Čína již oznámila, že tento, nebo velmi podobný dnes dobrovolný systém , se stane od roku 2020 povinným a kromě dnes poskytovaných benefitů bude obsahovat i sankce pro lidi, kteří „se nechovají správně“.„ Nesprávně“ je míněno třeba zveřejňování politických názorů bez předchozího povolení, nejen Vámi, ale i Vašimi přáteli (i to Vám snižuje kredit) nebo také informování o událostech jinak, než informuje k tomu určená vládní agentura. Sankcí bude např. omezení přístupu k internetu či nemožnost pracovat ve vysokých a vlivných funkcích jako např. vládní úředník, reportér, statistik CEO a podobně. A nejen to.

Na základě svého kreditního skóre získáváte určitá privilegia: Pokud vaše skóre dosáhne 600, můžete mít privilegium okamžité půjčky asi 800 dolarů bez ručitele při nákupu online. Při skóre 650 si můžete vypůjčit auto, aniž byste museli skládat zálohu. Při skóre 700 získáte přístup k rychlému vyřízení cestovního povolení. Při 750 máte rychlý přístup k získání vysoce žádaného evropského schengenského víza. To už je pádná motivace vymazávat si „přátele“, kteří Vám kazí skóre. Číňané, zdá se, Orwella nejen četli a inspirovali se jím, ale začínají jím popsaný systém i zdokonalovat. Že by se jimi nechtěli někteří západní politici alespoň pro začátek inspirovat, tomu nevěřím, nakročeno mají v mnoha směrech řádně.

Mgr. Miroslav Červenka

  • Trikolora
  • předseda Trikolora Ústecký kraj
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.