Červíček (ODS): Kraj jedná se zájemci o provoz železniční dopravy

18.05.2020 9:41

Po úspěšně zvládnutém tendru na autobusové dopravce, který je s maximální cenou 7,7 miliardy korun nejdražší veřejnou zakázku v historii Královéhradeckého kraje, leží před krajskou samosprávou další velký úkol v oblasti veřejné dopravy.

Červíček (ODS): Kraj jedná se zájemci o provoz železniční dopravy
Foto: ODS
Popisek: Martin Červíček

Zajištění provozu železniční dopravy na dalších deset let. Se zájemci o poskytování této veřejné služby již vede Královéhradecký kraj přímá jednání.

Železniční dopravce chce kraj vybrat cestou tzv. přímého zadání, a za tímto účelem oslovil 31 společností. Zájem o provozování osobní železniční dopravy na jeho území od prosince 2021 projevilo šest z nich.

„S jejich zástupci jsme měli první setkání, kde jsme si vyjasnili naše požadavky před zasláním podkladů pro podání takzvaných indikativních nabídek. Klademe důraz především na poměr ceny a kvality nabízených služeb. Vyšší kvalita cestování je ale nemalou měrou podmíněna modernizací železniční sítě ze strany státu, o kterou trvale usilujeme a vedeme četná jednání s ministerstvem dopravy. Při výběru dopravců je pro mne podstatné zajistit železniční dopravu na další období přinejmenším ve stávajícím rozsahu a pracovat na jejím smysluplném rozvoji za daných finančních i technických možností,“ řekl po úvodním jednání s dopravci první náměstek hejtmana Martin Červíček odpovědný za oblast dopravy.

Královéhradecký kraj nyní objednává téměř šest milionů vlakokilometrů ročně. Pro výběr dopravců na nové desetileté období rozdělil své území do pěti oblastí. O každou z nich projevili zájem minimálně tři dopravci.

„Věřím, že, stejně jako ten autobusový, i tento tendr úspěšně dotáhneme do konce ještě v tomto volebním období a připravíme novému vedení vše tak, aby mohlo budoucí smlouvy ihned podepsat, nebo případně ještě upravit dle vlastní zodpovědnosti,“ uzavřel náměstek Martin Červíček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.