Česká Lípa: Město se distancuje od volebního letáku v Městských novinách

02.10.2020 11:11

V zářijovém vydání Městských novin, které občané České Lípy a některých okolních obcí dostali do svých schránek, se objevily tři vložené volební letáky regionálního politického hnutí, které kandiduje do krajského zastupitelstva.

Česká Lípa: Město se distancuje od volebního letáku v Městských novinách
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Považujeme za nutné sdělit občanům, že tato reklama se v Městských novinách, jehož vydavatelem je město Česká Lípa, objevila bez vědomí a souhlasu vydavatele. Město Česká Lípa se tímto od těchto letáků důrazně distancuje a celou záležitost již nyní řeší s distributorem novin, kterým je Česká pošta, s.p. Té jsme odeslali oficiální stížnost a žádáme o neprodlené vysvětlení kdo, kdy a jak tuto situaci způsobil.

Informaci jsme podali také Úřadu pro dohled nad hospodařením politických stran a politických hnutí. Nikdy v historii vydávání Městských novin se podobný případ nestal. Považujeme jej nejen za nemorální čin, který poškozuje dobré jméno Městských novin, ale jedná se zároveň o porušení zákona č. 130/2000 Sb., o volbách do zastupitelstvech krajů, který podobnou reklamu v obecních zpravodajích již několik let striktně zakazuje. Zároveň tím, že o vložení reklamy do obecního zpravodaje nebyl vydavatel, tj. město Česká Lípa, požádán ani o něm informován, došlo k výraznému zásahu do jeho práv. Proto znovu opakujeme, že se od volebních letáků vložených do Městských novin distancujeme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Sadovský (ANO): Tenhle Rakušanův alibistický přístup nás přivede do pekel

17:04 Sadovský (ANO): Tenhle Rakušanův alibistický přístup nás přivede do pekel

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.