Česká Suverenita důrazně odsuzuje brutální násilí proti francouzským studentům

08.12.2018 9:16

Svět šokovaly otřesné záběry z francouzského města Mantes-la-Jolie nedaleko Paříže, na kterých ozbrojení policisté donutili více než stovku studentů klečet před svou školou.

Česká Suverenita důrazně odsuzuje brutální násilí proti francouzským studentům
Foto: Archiv Jany Volfové
Popisek: Jana Volfová

Akce v Mantes-la-Jolie byla součástí rozsáhlých policejních razií na středních školách, přičemž francouzský tisk informoval o tom, že zatčeno bylo na 700 mladých lidí, někteří z nich při srážkách s policisty.

Francii už několik týdnů otřásají masivní protivládní demonstrace a během minulého týdne se k nim připojili i studenti středních škol. Zareagovali tak na prohlášení Studentského svazu, který ostře kritizuje připravovanou vládní reformu středního a vysokého školství.

Česká Suverenita důrazně odmítá násilné a ponižující zákroky francouzských policejních složek proti studentům všech škol. "Jako pedagog, který celý život pracuje s mladými lidmi kategoricky odsuzuji policejní zákrok v Mantes-la-Jolie. Studenty, kteří stojí teprve na prahu života může tento otřesný zážitek poznamenat doslova na celý život. Nejhorší je, že mohou ztratit důvěru ve svou zemi a v demokratický systém," zdůraznila předsedkyně České Suverenity Jana Volfová.

Češi doposud mají v živé paměti brutální zákroky komunistických policejních složek a oddílů tzv. Lidových milicí proti neozbrojeným občanům při Palachově týdnu na Václavském náměstí v lednu 1989 a dobře si pamatují i otřesný policejní zákrok proti studentům 17. listopadu na Národní třídě v Praze. "Domnívám se, že je na místě položit si otázku, zda se francouzský prezident Emmanuel Macron nezbláznil. Ve volbách slíbil občanům své země prosperitu a klidný život v moderní demokratické zemi. Záběry z dnešní Francie však spíše připomínají řádění policejních hord totalitního státu," ukončila Jana Volfová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.