Chabr (TOP 09): Nájemné v nebytových prostorách v Praze se ani letos nezvýší

02.03.2021 8:36

Rada hl. m. Prahy na pondělním jednání schválila nulovou míru valorizace nájemného v nebytových prostorách v majetku hlavního města pro rok 2021. Kvůli pandemii koronaviru přistoupila Praha k obdobnému kroku už v minulém roce.

Chabr (TOP 09): Nájemné v nebytových prostorách v Praze se ani letos nezvýší
Foto: TOP 09 / Martin Kubica
Popisek: Jan Chabr

„V této nelehké době potřebují podnikatelé od města pomoc, proto jsme odmítli jakékoliv zvyšování nájmů, které pro ně může být likvidační. Navazujeme tak na usnesení z loňského března, kdy jsme rozhodli o zrušení původního rozhodnutí o valorizaci nájemného na rok 2020,“ říká radní pro oblast majetku Jan Chabr.

Anketa

Stydíte se před zahraničím, jak Česko zvládá covid-19?

28%
72%
hlasovalo: 15061 lidí

Nulová valorizace nájemného pro rok 2021 se týká nájemních a pachtovních smluv na pronájem nebytových prostor a objektů, ale i pozemků, které uzavřel Odbor hospodaření s majetkem Magistrátu hl. m. Prahy. Tyto smlouvy obsahují ustanovení o úpravě výše nájemného o částku odpovídající míře valorizace nájemného v daném roce stanovené usnesením Rady hl. m. Prahy. Maximálně by však navýšení mělo odpovídat míře inflace oficiálně vyhlášené Českým statistickým úřadem za uplynulý kalendářní rok, která konkrétně loni činila 3,2 %.

Kvůli zmírnění ekonomických důsledků nouzového stavu vyhlášeného vládou už loni 30. března zrušili pražští radní své dřívější rozhodnutí a nájem v nebytových prostorách města pro rok 2020 nijak nenavýšili. Kvůli aktuálně stále nepříznivému vývoji pandemie koronaviru tak na tento krok nyní znovu navazují.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…