Chalupa (ANO): Hrubou silou proti nelegální migraci

26.09.2018 14:01

Komentář na facebookovém profilu k nezákonné migraci.

Chalupa (ANO): Hrubou silou proti nelegální migraci
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Bohuslav Chalupa, poslanec ANO

...nejsem z toho nijak šťastný, ale musím konstatovat, že Marocké námořní síly se zachovaly tak, jak se EU a NATO měly zachovat dávno. Ochrana hranice nemůže být hájena jinak, než se zbraní v ruce - pokud takto hájena není, stává se hranice a její ochrana směšnou a nefunkční - současná každodenní realita.

Nepochybuji, že můj postoj je politicky zcela nekorektní, kontroverzní a vyvolá řadu negativních reakcí - ale je na čase to říci hodně nahlas - kdyby Frontex, Řecké, Italské či Španělské námořní síly, čí NATO použily hrubou sílu k zastavení nelegální = NEZÁKONNÉ migrace hned na jejím počátku, tedy i za cenu usmrcení několika pašeráku a pravděpodobně i osob vědomých si nelegálnosti své migrace, pak by nedošlo, nejen, k smrti minimálně cca 6 000 lidí utonutím (a to vůbec nevíme kolik tisíc lidí zahynulo na Africké pevnině, při cestě k pobřeží).

A především by byl vyslán velmi jasný a nekompromisní signál všem pašerákům a ostatním, kteří na celé situaci těžce parazitují, že tudy cesta nepovede - a byl by zásadním způsobem likvidován jejich "business" ale všechny ostatní negativní důsledky pro Evropu, vnitřní nálady, včetně její bezpečnosti a snížení intenzity teroristických aktivit.

Ing. Bohuslav Chalupa

  • BPP
  • velmi nespokojený občan
  • kontrolní výbor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

23:07 Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

Projev na 23. schůzi Senátu ČR 17. dubna 2024 k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 211/2000 Sb.,…