Chalupa (ANO): Jak pukají vředy

25.07.2018 13:48

Zvláštní je, že za těmi skutečně výživnými svinstvy a korupčními skandály vždy vyčuhuje nějaký "zkušený", "ctihodný" právník, či přímo v jistých kruzích vysoce uznávaná VIP právní kancelář.

Chalupa (ANO): Jak pukají vředy
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Bohuslav Chalupa, poslanec ANO

ANO, vředy začínají praskat, smrad, hnus a hnis minulých desetiletí se řine ven, kam se jen člověk podívá (kauza "H-Systém" je v tomto smyslu pouze jedním z mnoha podobných případů) počínaje předraženými zakázkami, devastací obrany a bezpečnosti, děsivým úpadkem vzdělávacího systému jehož jedním z důsledků jsou i ony ostudné opsané diplomky, zákonem akceptovatelné rozkrádání na základě velmi šikovně vybudovaného či upraveného legislativního systému, beze zbytku využívaného k obhajobě darebáků a evidentních, selským rozumem jasně rozpoznatelných lumpáren. Doba je poznamenána ztrátou věrohodnosti k politikům obecně, stačí se podívat na přenosy z jednání Poslanecké sněmovny, která by měla být vrcholem politické kultury, úctyhodnosti a autority.

Jsme svědky stále hlubšího úpadku vlastenectví, jež je multikulti a hermafroditními šílenci nazýváno nacionalismem. Společnost je rozdělena na ty správné, slušné, kteří už i demokracii dělí na správnou a slušnou a na tu špatnou, podle kterých demokracie už není principiálně vládou svobodných občanů, ale vládou těch kteří jsou samozvaně svědomím národa (?!) - a na ty druhé, póvl, který ale kupodivu ctí jisté základní principy, úctu k naší historii a předkům se vším co k tomu patří. Ztrácí se vzájemná úcta a naopak projevem společenského postavení, nadřazenosti je obecná vulgarita. A v tomhle bordelu se, kupodivu ještě stále snažíme vychovávat své děti, jako vzdělané poctivé a rovné jedince... Ti náctiletí si ale možná, když to vidí a slyší, už jen klepou na čelo.

Výsledkem pak je nejen pocitový stav u nás (a prosím nezaměňovat za vlastnictví mobilů, plné lednice a dovolené za mořem v rákosí) ale i celkový stav současné Evropy, do které jsme kdysi s nadějí vstupovali. 

A víte co je zvláštní? Zvláštní je, že za těmi skutečně výživnými svinstvy a korupčními skandály vždy vyčuhuje nějaký "zkušený", "ctihodný" právník, či přímo v jistých kruzích vysoce uznávaná VIP právní kancelář... Tož tak.

Převzato z profilu.

Ing. Bohuslav Chalupa

  • BPP
  • velmi nespokojený občan
  • kontrolní výbor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.