Chalupa (ANO): Je pro mě obrovský problém, aby z Německa šly neustále výhrůžky

13.09.2017 12:23

Projev na 60. schůzi Poslanecké sněmovny dne 13. 9. 2017 k návrhu, kterým se předkládá Parlamentu České republiky k vyslovení souhlasu s ratifikací Komplexní hospodářská a obchodní dohoda mezi Kanadou a Evropskou unií.

Chalupa (ANO): Je pro mě obrovský problém, aby z Německa šly neustále výhrůžky
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Bohuslav Chalupa, poslanec ANO

Děkuji za slovo. Dámy a pánové, já souhlasím s těmi dvěma předřečníky, co tady řekli, naprosto jednoznačně. A celou dobu, co jsem tady a teď jsem v postavení politika, poslouchám, že politika je o kompromisech a o výměnách. Takže se ptám: Pokud česká vláda nám navrhuje tady komplexní hospodářskou a obchodní dohodu mezi Kanadou a Evropskou unií, tak proč nevyjednala na druhé straně naše lepší postavení, co se týká těch nesmyslných kvót, nevyjednala lepší postavení, co se týká odzbrojovací směrnice a dalších nesmyslů, které jdou z Bruselu? Pokud je to výměna, tak potom ano, tak si to vyměníme, my budeme podporovat nějaké věci, se kterými nejsme úplně konformní, za něco jiného, ale už prostě toho mám dost, aby nám Německo, já nemám problém s tím, že Německo je ekonomickým lídrem unie, ale rozhodně mám velký problém s tím, že Německo se dostává do pozice politického lídra. A po zkušenostech z historie toto rozhodně je pro mě obrovský problém a rozhodně nejsem konformní s tím, aby z Německa šly neustále výhrůžky, jak nás budou trestat za to, že něco nebude. Děkuju.

Ing. Bohuslav Chalupa

  • BPP
  • velmi nespokojený občan
  • kontrolní výbor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…