Chalupa: Občanské svobody? Tak určitě. Ale jenom trochu

01.10.2020 9:45

Svoboda buď je, nebo není. Občanská práva buď jsou, nebo nejsou respektována. Neexistuje taková, jak nám vysvětila EU (Babišova) komisařka Jourová - "jen jako trochu svoboda" (kterou je nutné omezit) a jako trochu, trošičku nesvoboda.

Chalupa: Občanské svobody? Tak určitě. Ale jenom trochu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Bohuslav Chalupa

Občanské svobody

Vyčítá se mi, že jsem byl před 30 lety, jako důstojník naší armády (která, ač mohla, nijak nezasáhla proti politicko-společenským změnám v roce 1989) členem KSČ. Byla to zkušenost, která mi po dalších třiceti letech - nyní je mi 60 let, pomáhá mnohem přesněji vidět nebezpečí návratu k jistým mocenským metodám vlády jedné strany - a kupodivu zdá se, že mnohem jasněji, než mnozí sebezvaní demokraté, jejichž myšlení je ale tak bolševické, že by jim skuteční bolševici z 50-tých let mohli jen závidět. Pro ně a mnohé další - svoboda buď je, nebo není. Občanská práva buď jsou nebo nejsou respektována. Neexistuje taková, jak formuluje EU (Babišova) komisařka Jourová - "jako trochu svoboda" (kterou je nutné omezit) a jako trochu nesvoboda.

Přiklad? Fyzické "roušky" - jako nařízení nosit fyzicky neúčinný hadr na hlavě, je jenom jedním z malých fragmentů oné nesvobody, uvalené na každého člověka - neb ani náhodou není prokázáno, že jejím nenošením ohrožuje jeden člověk svobodu jiného člověka! Ale "roušky" jako mocenské opatření jsou nelegislativní, nedemokratické, omezující opatření vůči občanské svobodě (tedy neodsouhlasené Parlamentem demokratické ČR) vlády (Babiše, Hamáčka a Prymuly - z nichž každý je napojen tím či oním způsobem na business s "coronakrizí - testy, roušky z Číny, vakcíny) a prezentují nezákonný, neodborný, zmatečný postup, který vláda navíc nezajistila po materiální ani organizační stránce.

Anketa

Chcete Miroslavu Němcovou v Senátu?

6%
94%
hlasovalo: 31544 lidí

Celý průběh řešení "coronakrize" odhalil naprostou odbornou, organizační a legislativní nedostatečnost připravenosti ČR obecně - tedy i současné vlády - na masivní krizové situace! A zároveň se jasně odhaluje, jak vláda A. Babiše, nyní již zcela nepokrytě, mocensky a mentálně hluboce pohrdá demokracií a vůlí lidu ČR. A abychom nezůstali jen u "covidu", projevuje se to stejným způsobem, pokud jde o setrvávání ČR v germánské EU, v organizaci, která byla odevzdána lidmi typu A. Babiše, Merkelové, Macrona a dalších do rukou lidem úplně stejného typu, jako jsou oni sami - Layenové, Jourové, Merkelové, Macronovi...

Velké, teplé, kapitalisticko-socialistické, islámské Evropské unii, proti níž je bývalý Sovětský blok a RVHP jen trapným, neumětelským pokusem o nadvládu nad evropskými národy. Projevuje se to i mlčenlivým setrváváním v NATO, jehož členem je Islámské Turecko s jeho zvyšujícím se agresivním potenciálem, viz Kypr, Řecko, Syrie, nyní už i Arménie, vyzbrojované jak Američany, tak Ruskem? Znamená to, že dva se perou, OSN mlčí, Turecko se směje a napadeným zbývají jen oči pro pláč!

Arogance moci se projevuje i zadlužováním naší země, nás všech, na celé generace dopředu, bez jakéhokoliv konsensu všech parlamentních politických subjektů (alespoň) - neb se takové rozhodnutí ani náhodou netýká pouze jednoho volebního období, jedné podivuhodné koaliční vlády pana Babiše. Projevuje se to například i v tlaku vlády na ratifikaci Istanbulské úmluvy, na ustupování požasdavkům menšin LGBT), na zavádění 5G sítí, aniž k tomu existuje většinová podpora obyvatelstva. Projevuje se to i v diametrálně odlišném vystupování vlády (Babiše) na domácí půdě a jiné v EU...

Neexistuje v podstatě žádná komunikace s politiky - moci - a občana, která by zajišťovala přenos vůle lidu do legislativního procesu a konání vlády. Politika se totálně a zatím beztrestně odtrhla od vůle lidu, který si ji platí a kterému má sloužit! Tolik stručně ke svobodě a demokracii.

(převzato z Profilu)

Ing. Bohuslav Chalupa

  • BPP
  • velmi nespokojený občan
  • kontrolní výbor

Článek byl převzat z Profilu Ing. Bohuslav Chalupa

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.