Chalupa: Omyl pana předsedy vlády Babiše ohledně Wieserova domu v Terezíně

03.08.2020 14:33

Uvedu "omyl" pana premiéra na pravou míru: Objekt objevili můj bratr Pavel Chalupa a jeho kolega pan Šimon Krbec... zakladatelé a provozovatelé "Centra studií genocid, Terezín".

Chalupa: Omyl pana předsedy vlády Babiše ohledně Wieserova domu v Terezíně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Bohuslav Chalupa

Umí si někdo představit zásadnější pietní památku na HOLOCAUST světového významu než je Velká a Malá pevnost Terezín?! UVEDU "OMYL" PANA PREMIÉRA NA PRAVOU MÍRU:objekt objevil můj bratr Pavel Chalupa a jeho kolega pan Šimon Krbec - zakladatelé a provozovatelé "CENTRA STUDIÍ GENOCID, Terezín",kteří se po dobu několika let snaží udělat maximum pro záchranu Velké pevnosti!...zatím marně.

Vzhledem k tomu, že jsem byl jako poslanec delegován i do meziresortní komise pro záchranu Terezína (ze které jsem nebyl odvolán), obrátil se bratr i na mne, jako na poslance s informací nejen o katastrofálním stavu "Wieserova domu", ale i katastrofálním stavu budov tzv. Velké pevnosti.

Na základě těchto informací a osobní návštěvy areálu jsem - tehdy ministra financí - osobně informoval a v podstatě přesvědčil k osobní návštěvě Terezína. A je pravdou, že pan ministr Babiš tuto inspekci provedl a s ohledem na situaci skutečně poskytl obci Terezín potřebnou podporu.Pozn.: pane Prchale a pane Vořechovský - Vy přece víte dobře jak se věci mají.

Anketa

Je dobře, že Praha přispěla na festival sexuálních menšin Prague Pride?

3%
97%
hlasovalo: 14678 lidí

Vzhledem k tomu, že se o situaci Terezína dále intenzivně zajímám - i v souvislosti s tím, že Velká pevnost byla postavena jako kasárna za Josefa II, a pro objekt se doposud nenašlo využití - vypracoval jsem pro Velkou pevnost projekt na zřízení Středoevropské Akademie obrany a bezpečnosti (což míním diskutovat a prosazovat i na úrovni senátorského mandátu, pokud jim budu zvolen) a velmi mne dráždí dvě věci:- slíbená - těžce a podpásově prolobovaná - dotace ministra kultury pro "kohosi" kolem nádraží Bubny ve výši cca 300 milionů korun - nevím na co?! když rekonstrukce nádraží Bubny stojí zlomek této částky....
OTÁZKA - jak se k tomu staví současná ředitelka kabinetu premiéra, Mgr. Tünde Bartha, která o již výše zmíněném "lobování" a podpoře onoho "kohosi" má nepochybně mnohem "lepší" informace než já?

Zaslechl jsem argument, že záchrana nádraží Bubny má z hlediska připomínky holocaustu větší význam než záchrana Velké Terezínské pevnosti, která je na seznamu UNESCO
OTÁZKA - proč oněch 300 milionů není investováno do Terezína.

A bude zajímavé zjistit, kdo takovou hovadinu vyslovil a proč.Z jistou hrůzou zároveň zjišťuji, že ti co sami sebe delegují do nositelů civilizačního... kulturního... pietního odkazu KRADOU A PŘIVLASTŇUJÍ SI NÁPADY JINÝCH OBČANŮ JAKO STRAKY!

(převzato z Profilu)

Ing. Bohuslav Chalupa

  • BPP
  • velmi nespokojený občan
  • kontrolní výbor

Článek byl převzat z Profilu Ing. Bohuslav Chalupa

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

4:32 Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…