Charanzová (ANO): Tisíce dětských běženců v EU mohou končit jako otroci zločineckých gangů

01.02.2016 22:41

Několik poslanců Evropského parlamentu podepsalo v minulých dnech dotazy adresované Evropské komisi. Žádají informace o pohřešovaných dětských uprchlících, kteří přicházejí do Evropy bez dospělého doprovodu. Podle Europolu se jen za loňský rok ztratilo na cestě starým kontinentem nejméně deset tisíc takových dětí.

Charanzová (ANO): Tisíce dětských běženců v EU mohou končit jako otroci zločineckých gangů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dita Charanzová

„Podle Europolu tvoří děti z milionu uprchlíků, kteří vloni přišli do Evropy, nejméně 27 %. Podle některých humanitárních organizací je tento odhad ještě velmi podhodnocený. Předpokládá se, že pohřešované děti, které přicházejí samotné, často končí v rukou zločineckých gangů, že dochází k jejich zneužívání pro prostituci nebo jiné novodobé formy otroctví,“ vysvětluje důvody pro písemnou interpelaci Komise jedna z jejích signatářů, česká europoslankyně Dita Charanzová.

Otázky adresované Evropské komisi se zajímají zejména o počtech oficiálně registrovaných dětí bez doprovodu, které vstoupily na území EU a zda o dalším pohybu těchto dětských uprchlíků existuje nějaká navazující evidence. „V neposlední řadě nás také zajímá, jak se hodlá Komise postavit k problematice zneužívání těchto dětí – jak zajistí, aby proti své vůli nekončily ve zločineckých skupinách,“ uzavírá Dita Charazová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…