Chvojka (ČSSD): Od 1. 1. 2014 nás čeká velký chaos. Bude nový občanský zákoník

12.06.2013 11:56

Projev na 54. schůzi Poslanecké sněmovny dne 12. 6. 2013

Chvojka (ČSSD): Od 1. 1. 2014 nás čeká velký chaos. Bude nový občanský zákoník
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Děkuji za slovo, pane předsedající. Já bych chtěl nejprve reagovat na pana kolegu Staňka, který mně řekl, že jsem důstojným nástupcem pana kolegy Zaorálka. Pro mě to je pochvala. Mě jste nijak neurazil, naopak, velmi si toho cením. Moc děkuji, protože považuji Luboše Zaorálka za jednoho z nejlepších řečníků této sněmovny.

Já bych to krátce shrnul ze svého pohledu. Prostě od 1. 1. 2014 nás čeká velký chaos. Bude nový občanský zákoník. Máme dnes tady zákon, který novelizuje 71 zákonů. Máme tady zvláštní řízení soudní. Máme tady novelu občanského soudního řádu. Máme tady zákon o veřejných rejstřících. Máme tady zákon o veřejné prospěšnosti. Budeme mít nový katastrální zákon, kde, jak víme, koaliční poslanci také nasekali mnoho a mnoho chyb. Takže od 1. 1. nás čeká velký chaos. To je krátké, jednoduché a myslím zásadní sdělení pro veřejnost. A za ten chaos může tato vláda a poslanci, kteří budou hlasovat či kteří hlasovali pro zákony související s novým občanským zákoníkem.

Doufám, že vystupuji dnes naposled k tomuto, protože už k tomu není co říct. Prostě legislativní práce je špatná. Myslím si, že když se dá do legislativního procesu - (Z pravé části pléna se ozývá: Neječ!) Já mluvím jenom nahlas, neječím. Takže když se dá do legislativního procesu zákon o 1 300 stránkách, týden potom se v prvním bodě projednávání Sněmovny mění 71 zákonů, tak si můžete říkat, co chcete. Můžete říkat, že legislativní práce postupují podle plánu. Ale nepostupují. Vy jste navrhovali u všech těchto zákonů zkrácené čtení, u některých to prošlo, u některých to neprošlo. Prostě legislativní práce na těchto zákonech jsou špatné. Čeká nás od 1. 1. velký chaos a můžete za to vy! (Potlesk zleva.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PSP ČR

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…