Čížek (Koruna Česká): Nic nemůže vyjádřit pocit při stisku ruky Jeho Veličenstva

05.10.2013 11:54

Delegace kandidátů Jihomoravského kraje u Jeho Veličenstva

Čížek (Koruna Česká): Nic nemůže vyjádřit pocit při stisku ruky Jeho Veličenstva
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební místnost

Karel Habsburk-Lothringen, pretendent českého trůnu, vysadil v Tomášikově dub. Převzal od delegace jihomoravských monarchistů dary - české sklo a moravské víno.

V obci Tomášikovo (okr. Galanta, Slovensko) probíhá 1. ročník festivalu Via Bohemica. Včera (4. října) navštívil festival také Karl Habsburg-Lothringen, prvorozený syn bývalého rakouského, českého a uherského korunního prince Oty a Reginy Sasko-Meiningenské, vnuk posledního rakouského císaře, uherského a českého krále Karla I.

Před 250-ti lety v Tomášikově na oslavu otevření sirotčince vysadila Marie Terezie osobně dub, který dodnes žije. Včera v místním chráněném parku zasadil za velké pozornosti slovenských médií dub také Karl Habsburg.

Delegace Koruny České se vypravila do Tomášikova, kde předala Jeho Veličenstvu symbolické dary - mísu z českého broušeného skla a špičkové moravské víno od trojnásobného vinaře roku pana Valihracha (Merlot 2004 - zlatá medaile grand prix Brusel). Přítomní členové kandidátky Koruny České JM kraje byli Jeho Veličenstvu představeni. Fotografie z události najdete v albu.

"Žádná fotografie ale nemůže vyjádřit pocit při stisku ruky Jeho Veličenstva, " řekl MVDr. Jiří Čížek, vedoucí delegace ze zemí Koruny České a lídr kandidátky KČ v Jihomoravském kraji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Koruna česká

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

4:31 Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhře Ruské federace ve sporu s Ukrajinou u Mezinár…