Cogan (STAN): Královéhradecký kraj otevírá další data veřejnosti

01.04.2020 14:01

Královéhradecký kraj na webových stránkách zveřejnil další balík datových sad. Veřejnost tak bude mít nově přístup k informacím ze školství, veřejné dopravy či krajských příspěvkových organizací. Kraj zpřístupňuje takzvaná opendata od roku 2017.

Cogan (STAN): Královéhradecký kraj otevírá další data veřejnosti
Foto: STAN
Popisek: Rudolf Cogan

„Ve světě je zpřístupňování dat zcela normální. Je to znak i předpoklad využití informačních technologií.  Královéhradecký kraj aktivně umožňuje zpracování informací do různých aplikací i na mobilních telefonech. Je to další krok k tomu, aby Královéhradecký kraj byl pro všechny čitelnější a viditelnější. Podívejme se, jak podrobná a logicky uspořádaná jsou teď v mediích data o šíření koronaviru,“ říká radní Rudolf Cogan odpovědný za oblast informatiky a ekonomiky.

V novém datovém balíčku veřejnost získá informace o všech příspěvkových organizacích Královéhradeckého kraje, počtu žáků v jednotlivých oborech středních škol, regionálních cyklotrasách či navazujících autobusových spojích ve veřejné linkové dopravě.

Královéhradecký kraj začal zpřístupňovat data v roce 2017, kdy přes transparentní účet veřejnosti umožnil sledovat veškeré příchozí a odchozí platby krajského úřadu. O rok později kraj zveřejnil rozklikávací rozpočet, ve kterém lze nahlédnout do jednotlivých kapitol jeho v hospodaření.

Všechny informace naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Pozor, přehled korupčních kauz!

10:21 Šlachta (Přísaha): Pozor, přehled korupčních kauz!

Shrnutí korupčních kauz vrcholných politiků, publikovaný na svém veřejném facebookovém profilu