Crha (ODS): Město Blansko dokončilo zateplení bytového domu na Údolní

09.01.2023 22:13

Obyvatelé městského bytového domu v Údolní ulici 23 od letošní sezony spotřebují méně tepla na vytápění. Úspory jim přinesou úpravy, kterými objekt prošel. Bytovka je nyní například nově zateplená a izolovaná proti vlhkosti.

Crha (ODS): Město Blansko dokončilo zateplení bytového domu na Údolní
Foto: archiv
Popisek: Lídr jihomoravské ODS Jiří Crha

„U bytového domu se provedlo zateplení obálky budovy, tedy zateplení obvodového zdiva, zateplení podlahy půdy a také stropu sklepů. U suterénního zdiva došlo ke kompletnímu provedení nové hydroizolace, zateplení stěny a dále provedení drenáže podél části budovy,“ upřesnila vedoucí odboru správy a rozvoje města Petra Skotáková. 

Anketa

Kdo by hájil ČR před Bruselem lépe?

hlasovalo: 28224 lidí

Projekt zahrnoval také sanaci balkonů s novou dlažbou a zábradlím nebo úpravy zpevněných ploch v okolí domu a osazení stříšky nad vchodovými dveřmi. „Bude se ještě provádět vyregulování otopné soustavy. Zateplením totiž dojde k podstatnému snížení nákladů na vytápění budovy,“ podotkla Skotáková.

Bytový dům stojí na nejstarším sídlišti ve městě. Budovy v ulicích Chelčického, 9. května a Údolní se stavěly na konce padesátých let 20. století. V objektu se nachází 24 bytových jednotek o velikosti 1+1. Město je přiděluje nájemníkům z pořadníku žadatelů o pronájem.

„Bytovka v Údolní ulici 23 byla až do nedávna poslední, která je v majetku města a zatím neprošla úpravami na snížení energetické náročnosti. Vzhledem k současné situaci na trhu s energiemi je zateplení objektu o to důležitější. Jsem rád, že se investice do městského majetku povedla,“ uvedl starosta Jiří Crha.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

8:05 Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k podpoře enviromentální výchovy