Cvalín (KSČM): Česká krev teče aneb Není boha kromě Boha a Mohammad je Posel Boží

12.07.2014 20:00

V zahraničních misích padlo už 24 českých vojáků.

Cvalín (KSČM): Česká krev teče aneb Není boha kromě Boha a Mohammad je Posel Boží
Foto: Archiv PC
Popisek: Petr Cvalín

Žel musím konstatovat, že tito naši padlí vojáci nezemřeli při obraně České republiky, ale zemřeli coby placení vojáci na území, které atakovala Severoatlantická aliance a posléze tato dobytá území okupovala.

Česká republika je členem NATO, takže tím pádem máme alianční závazky. Severoatlantická aliance má mít ryze obranný charakter. Bohužel tomu tak není, protože fakta mluví za vše. NATO se například angažovala v posledním dějstvím války v Jugoslávii, což byla válka v Kosovu. Nebo také v Mali či v Libyi.

Položme si otázku, jak například Srbsko ohrožovalo Českou republiku nebo jiné státy, které v tehdejší době byly členy Severoatlantické aliance? Odpověď je jednoduchá. Politický režim Slobodana Miloševiče neatakoval žádný stát Severoatlantické aliance. I přes tento fakt NATO zaútočila na Srbsko. Bohužel i Česká republika se podílela na ataku suverénního státu. Česká republika v roce 2003 podpořila taktéž vojenskou invazi bez mandátu OSN do Iráku .

Zeptejme se, zda-li například atakovala Libye stát, který je součástí aliančního paktu? Neatakovala. I přes to jsme viděli, že se vehementně NATO angažovala v Libyjském konfliktu. I toto byla další pochybná mise aliančního paktu, kterého je Česká republika součástí.

Dnes politici zneužívají tragickou smrt čtyř českých vojáků tím stylem, že za demokracii je nutno bojovat se zbraní v ruce a že je nutno přinášet oběti, neboť demokracie v České republice není zadarmo. Toto já považuji za neférové z úst českých veřejných činitelů.

Položme si otázku, jak prospěla České republice smrt 24 českých vojáků, kteří zemřeli na zahraničních misích od roku 1990. Smrt 24 českých vojáků na zahraničních misích posílila demokracii v České republice?

Nutno podotknout, že česká účast na vojenských misích stojí každoročně několik miliard korun. Tyto promrhané miliardy by se daly využít například v sociální otázce. Co myslíte?

Také by bylo vhodné, abychom se zeptali na to, proč pokaždé, když Spojené státy „písknou“, tak ihned česká vláda vyšle naše vojáky do zahraniční mise de facto na smrt? Jaký smysl má česká účast na atacích suverénních států? Proč se Česká republika podílí na okupacích dobytých států? Opravdu chceme, abychom nadále byli státem, který je neustále ve vleku USA?

Čeští vojáci se v roce 2016 podle plánu společně s Američany stáhnou z Afghánistánu. Jaký smysl mělo nedávné  úmrtí čtyř českých vojáků? Za co naši čeští vojáci položili život? Vždyť v Afghánistánu po odchodu vojenských západních jednotek to dopadne stejně tak, jak to aktuálně vidíme v Iráku. Vše se vrátí do stejných kolejí. Možná na tom bude Afghánistán politicky a ekonomicky ještě hůře, než před intervencí NATO.

Politici, kteří schválili českou misi v Afghánistánu, by si měli uvědomit, že americké ministerstvo zahraničí nezařazuje radikální islámské hnutí Taliban na seznam teroristických uskupení. Tak v tomto případě by bylo vhodné, aby nikdo nemluvil o tom, že české vojáky zabili teroristé.

Vážení, to je ironie, že ano? My bojujeme po boku americké armády v Afghánistánu, kryjeme americkým vojákům záda a americká armáda v očekávaném vítězství talibanců v Afghánistánu po odchodu aliančních jednotek vypočítavě jedná ve svůj prospěch.

Proč vlastně Česká republika bojuje proti Tálibánu? Vždyť za „zrod“ Tálibánu nese hlavní vinu USA, které v období Studené války finančně i vojensky podporovaly mudžahedíny, kteří představovali opozici proti kábulské vládě. To Spojené státy po celé roky vojensky cvičily v rámci operace Cyclone mudžahedíny v boji proti Sovětům. Potomci a bývalí bojovníci cvičeni proti Sovětům americkými instruktory zabili české vojáky. Toto je další smutná ironie, že ano?

Nejen já kritizuji koncepci zahraničních misí české armády, neboť v těchto misích obětují životy čeští vojáci v ekonomickém zájmů cizích mocností.

Armáda České republiky by měla mít jeden primární úkol. Přípravu na obranyschopnost na území Čech. Nikoliv jako je tomu doteď, neustálé intervence v rámci vojenských misí pod hlavičkou NATO.

I přes to, že vyznívám velice kriticky vůči Armádě České republiky a jejím příslušníkům, tak zcela upřímně prohlašuji, že jsem na české vojáky nesmírně hrdý. Jsem hrdý na vojáky, kteří dělají čest naší vlasti, přestože mnohdy zbytečně umírají. Čest jejich památce.

Petr Cvalín, člen okresního výboru KSČM v Domažlicích

Petr Cvalín

  • BPP
  • https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

19:05 Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k geotermálnímu projektu Ringen v Litoměřicích