Cvalín (KSČM): Místopředseda poslaneckého klubu a jeho nadřazenost vůči ostatním

22.04.2014 10:15

František Laudát, který je aktuálně místopředsedou poslaneckého klubu TOP 09, se v rozhovoru pro Parlamentnílisty.cz vyjadřoval zcela upřímně. To znamená nadřazeně vůči obyčejným lidem.

Cvalín (KSČM): Místopředseda poslaneckého klubu a jeho nadřazenost vůči ostatním
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

Myslel jsem, že alespoň někteří politici z TOP 09 jsou trochu soudní a mají alespoň elementární sociální cítění. Bohužel jsem se velice mýlil. Po dnešku vím, že TOP 09 je složená z lidí, kteří pohrdají těmi, co pracují. Pokud si místopředseda poslaneckého klubu TOP 09 myslí, že kapitalismus může za náš blahobyt, tak mu doporučuji zajít na návštěvu do rodiny, která je na tom sociálně velice špatně. Nevím, co by mu tato rodina řekla. Pokud opravdu kapitalismus může za náš blahobyt, tak v tomto případě si nedovedu představit, jak bychom se měli bez něj. Opravdu je tomu tak? Myslím, že každý ví tu správnou odpověď.

Pokud František Laudát prohlašuje cosi o tom, že kapitalismus je „in“, tak by bylo dobré, aby si místopředseda poslaneckého klubu TOP 09 vyzkoušel práci v továrně,umístění na lince. Myslím, že tam by pan Laudát poznal, že lidé nejsou líní a že chtějí pracovat. Pracovat za cca 15 000 Kč hrubého, to je ten lepší případ....Možná, že by pan Laudát v továrně poznal, co to znamená „kapitalismus“. A nejen to. Když je člověku 50 let a ztratí práci, tak má minimální šanci sehnat práci novou. Proč? Protože člověk kolem 50 let je pro dnešní práci neperspektivní. Ano, to je ten kapitalismus, který pan Laudát vychvaluje. A ještě jedna poznámka. Mnoho lidí by chtělo pracovat, ale práci nemůže sehnat. A když ji sežene, tak většinou přes agenturu. Co to znamená? Za stejnou práci ještě menší plat a práci na dobu určitou. A poté se dočte o své lenosti...... Ale o to se pravice nezajímá. Maximálně z druhé strany.

Místopředseda poslaneckého klubu by si měl uvědomit, že žádný systém není nejlepší. Každý systém má své „plus“ a „mínus“. Bohužel dnešní dravý, tvrdý kapitalismus má mnoho „mínusů“. Na druhou stranu chápu, že tomu, který spadá do horních „deseti tisíc“, kapitalismus vyhovuje.

Pokud v dnešním systému něco nefunguje, tak to není chyba obyčejných lidí, ale těch, kteří tady plno let „tvořili“ zákony. Obyčejný lid za nic nemůže, ale je mnohdy kritizován z řad politiků pravice. Toto je spravedlivé? Já myslím, že nikoliv.

Petr Cvalín, člen okresního výboru KSČM v Domažlicích

Petr Cvalín

  • BPP
  • https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • mimo zastupitelskou funkci

reklama

autor: KSČM

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bek: Školství jde správným směrem, změny teď musíme odpracovat

7:07 Ministr Bek: Školství jde správným směrem, změny teď musíme odpracovat

Jako ministr školství si vážím toho, že v domácí odborné komunitě existuje poměrně silná shoda na ro…