Cvalín (KSČM): Zná ČSSD pojem čest a hrdost?

05.01.2014 12:10

Sociální demokracie opět ustupuje církvi. A nejen to, opět zrazuje své voliče a svůj program. Kam až sociální demokracie hodlá ustupovat?

Cvalín (KSČM): Zná ČSSD pojem čest a hrdost?
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

Sociální demokracie se nezměnila. Už od první republiky zrazovala svůj sociálně demokratický program a tím pádem i své voliče. Myslel jsem, že ČSSD byla před předčasnými volbami jednotná, charakterní, a znala pojem čest a hrdost. Sociální demokracie v čele s Bohuslavem Sobotkou slibovala těsně před volbami i modré z nebe. Babiš rozdával v metru koblihy a pomeranče, což na lidi zapůsobilo, protože se ukázal jako pan „sympatický podnikatel“. Sobotka sliboval zrušení církevních restitucí. To vyneslo sociální demokracii plno volebních hlasů. Jen si vzpomeňte, jak Lubomír Zaorálek plamenně hovořil vůči církvi, chvílemi skoro až nenávistně...Lidé, sympatizanti ČSSD věřili, že Zaorálek, Sobotka a mnoho dalších sociálních demokratů opravdu chce zrušit hanebné církevní restituce. Po volbách sociální demokracie pomalu opouštěla od proticírkevní rétoriky a začala ustupovat samotné církvi i lidovcům, kteří jsou v praxi velice extrémističtí. Sociální demokracie nedávno vytvořila pracovní skupinu, která vyjednává se zástupci církví....Ale má tato pracovní skupina nějakou cenu, když předem Gajdůšková, která byla pověřená vést tuto skupinu oznámila, že s restitucemi se nedá nic dělat?

Proč sociální demokraté nechtějí podpořit komunistický návrh na vypsání referenda o církevních restitucích? Před volbami jasně ČSSD deklarovala, že podpoří referendum! Dnes Sobotka, Dienstbier a další sociální demokraté plácají cosi o tom, že církevní restituce se nedají zrušit. Jak je to možné? Před volbami církevní restituce zrušit šly a po volbách už nejdou? Čím to je? To si ČSSD opět jen hrála na populistickou stranu...? Jak by chtěla ČSSD vládnout, když ani nedodrží sliby, které dala svým voličům? Kdy sociální demokraté pochopí, že oni jsou na politické scéně pro občany, nikoliv občané pro ně? Vím, že se v ČSSD najdou jedinci, kteří jsou čestní a jsou proti tomu, aby sociální demokracie jako celek zrazovala své voliče. Ale bohužel jsou v menšině..
Církevní restituce se dají zrušit referendem. Nezapomeňte, že demokraté se nesmí bát jakéhokoliv referenda. Referendum je nejvyší zákon.

Petr Cvalín

Petr Cvalín

  • BPP
  • https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…