DSZ: Tomáš Ortel podpořil a zaštítil iniciativu VLAST

16.12.2016 13:05

Tomáš Ortel - frontman skupiny ORTEL podpořil a zaštítil svým jménem iniciativu Vlast a její snahy směřující k sestavení společných kandidátních listin národně a vlastenecky orientovaných politických stran a hnutí pro volby do PS PČR v roce 2017.

DSZ: Tomáš Ortel podpořil a zaštítil iniciativu VLAST
Foto: DSZ
Popisek: DSZ

Tomáš Ortel je výrazná osobnost s vysokým vlasteneckým kreditem, která je dostatečně známá a v určitém slova smyslu nadstranická, a tedy i všeobecně akceptovatelná jak pro poměrně široké názorové spektrum subjektů sdružujících se v iniciativě Vlast, tak pro potencionální voliče.

Demokratická strana zelených, resp. přípravný výbor iniciativy Vlast oslovil přes sedm desítek národně orientovaných stran, hnutí, spolků, organizací a iniciativ s pozváním na setkání, jehož výsledkem by mělo být položení základů uskupení společně postupujícího s cílem získat významný politický vliv v České republice při dalších parlamentních volbách. Pokud by takové uskupení vzniklo, mělo by voličům – občanům - nabídnout řešení problému zásadního významu: prosazení zákona o obecném referendu, na jehož základě by bylo provedeno všelidové hlasování o vystoupení České republiky v Evropské unie, Severoatlantické aliance a o přijímání migrantů. O jiných politických a ekonomických tématech je možné jednat, priority jsou však dané. Velký, jednotný, společně vystupující celek má reálnou naději uspět. Není snad třeba připomínat pověst o Svatoplukových prutech nebo heslo – V jednotě je síla.

Pro vlastenecké a národně orientované strany se stejným nebo podobným zaměřením je jen jediná možnost, jak si v parlamentních volbách nezopakovat debakl z voleb krajských – jít do voleb společně. O sjednocování toho bylo v poslední době řečeno a napsáno mnohé, jakési pokusy i proběhly, ale nyní, v ponurém světle výsledků krajských voleb, nadešel čas rozhodně, věcně a konstruktivně jednat.

Setkání je naplánované na konec ledna 2017.

za přípravný výbor iniciativy Vlast:

Jiří Anderle, předseda DSZ
Jan Jan Sladký, místopředseda DSZ
Ing. Jan Havel a Jan Teplík, občanští aktivisté - příznivci DSZ

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce