DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: Za stranu kandidují čtyři pětiny žen, tj. 84 procent

07.08.2020 16:05

Prohlášení DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT k podílu žen na svých kandidátkách do krajských zastupitelstev

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: Za stranu kandidují čtyři pětiny žen, tj. 84 procent
Foto: DSZ – ZA PRÁVA ZVÍŘAT
Popisek: Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT doplnila v pondělí 3. srpna 2020 své kandidáty a podala na krajské úřady konečné verze kandidátních listin do krajských voleb.

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT konstatuje, že má na svých kandidátních listinách čtyři pětiny žen, tj. 84 %, a 16 % mužů. Věkový průměr kandidátů činí 47 let (u žen 46 let a mužů 51 let). Na kandidátkách je uvedeno 90 % ochránců zvířat bez politické příslušnosti a 10 % členů strany DSZ – ZA PRÁVA ZVÍŘAT - nejvíce v Plzeňském kraji (22 %).

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT se zúčastní voleb ve všech 13 krajích: Středočeský, Jihočeský, Plzeňský, Karlovarský, Ústecký, Liberecký, Královéhradecký, Pardubický, Vysočina, Jihomoravský, Olomoucký, Zlínský, Moravskoslezký.

DSZ – ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje v nadcházejících volbách se záměrem bojovat v krajských zastupitelstvech prioritně za ochranu zvířat a jejich práv. Ale současně i za ochranu přírody, životního prostředí, ovzduší, krajiny a kulturního dědictví.

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT složila kandidátní listiny ze svých členů, příznivců a z dalších ochránců zvířat, kteří se dlouhodobě a aktivně věnují ochraně a záchraně zvířat nebo se pohybují v oblasti pomoci zvířatům.

DSZ – ZA PRÁVA ZVÍŘAT je 20. registrovanou politickou stranou za práva zvířat ve světě, resp. Česká republika je 20. zemí, ve které existuje strana zaměřená primárně na obranu práv zvířat.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Ministerstvo vnitra se nám musí veřejně za svá nařčení omluvit

15:06 Okamura (SPD): Ministerstvo vnitra se nám musí veřejně za svá nařčení omluvit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zahrnutí SPD do zprávy o extrémismu a soudnímu rozh…