DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT má včele kandidátek do zastupitelstev měst a obcí 80 procent žen

22.09.2022 5:34 | Tisková zpráva

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT je dlouhodobě nejsilnější stranou co do počtu žen, které se jejím prostřednictvím chtějí zapojit do politiky.

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT má včele kandidátek do zastupitelstev měst a obcí 80 procent žen
Foto: DSZ – ZA PRÁVA ZVÍŘAT
Popisek: Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT

Demokratická strana zelených - za práva zvířat podala ve volbách do zastupitelstev obcí celkem 53 kandidátních listin, resp. do zastupitelstev 53 měst a obcí, z toho je na 42 kandidátních listinách na 1. místě žena, na 11 kandidátních listinách  Žen (lídryní), které vedou kandidátky DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT, je tedy 80 procent.

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT dále konstatuje, že má na všech svých kandidátních listinách 60% žen a 40 % mužů. Věkový průměr kandidátů činí 50 let (u žen 50 let a mužů 51 let).

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT je politickou stranou, která zapojuje do politiky nejvíce žen a to bez uměle vytvořených tzv. kvót. Těchto kvót některé strany využívají, aby opticky vylepšily své kandidátky o ženy, aniž by se tyto kandidátky aktivně zabývaly politikou takové strany. K DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT se ženy hlásí i bez těchto kvót, neboť DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT vnímají jako moderní stranu, která nabízí možnost ovlivnit dění v tomto státě, a jako stranu, jíž není lhostejné, jak se žije nejen lidem, ale i zvířatům. Navíc se důsledně a důrazně zasazuje také za ochranu přírody, životního prostředí, ovzduší, podnebí, resp. klimatu, krajiny a kulturního bohatství.

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje v nadcházejících volbách se záměrem bojovat v městských a obecních zastupitelstvech prioritně za ochranu zvířat a jejich práv. Ale současně i za ochranu přírody, životního prostředí, ovzduší, krajiny a kulturního dědictví.

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT složila kandidátní listiny ze svých členů, příznivců a z dalších ochránců zvířat, kteří se dlouhodobě a aktivně věnují ochraně a záchraně zvířat nebo se pohybují v oblasti pomoci zvířatům.

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT sestavila a podala celkem 53 kandidátních listin pro podzimní volby do zastupitelstev měst a obcí. Z toho do 35 měst (1 Hlavní město Praha, 8 statutárních měst, 19 měst nad 10 000 obyvatel, 7 měst pod 10 000 obyvatel) 4 městysů a 14 obcí.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Důrazně doporučujeme očkování proti chřipce a covidu

21:03 Ministr Válek: Důrazně doporučujeme očkování proti chřipce a covidu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k očkování.