David (SPD): Bestie se zase smějí

08.10.2023 18:05 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k aktuální situaci v domácí politice i Evropském parlamentu

David (SPD): Bestie se zase smějí
Foto: Repro ČT24
Popisek: Europoslanec Ivan David

Němečtí nacisté za války říkali Čechům „smějící se bestie“. Čím víc se „tisíciletá říše“ chýlila ke svému konci, tím více se smáli. Za to kolaborantům bylo úzko. Je to přirozené. Dnes se „české bestie“ smějí pětikoalici. Její sláva, rychlená propagandou hlavního proudu, se chýlí ke konci.

Důvod je prostý. Většina, která „politiku“ nesleduje a řeší hlavně své bezprostřední problémy, nemůže nevidět „úspěchy“ pětikoaliční vlády. Občané totiž nepřehlédnou pokles své vlastní životní úrovně, inflaci, růst cen, růst životních nákladů a stále neviditelné vyhlídky na zlepšení. Další hrozby nevidí, zatím se jich nedotýkají. Vědí ale, že až se neumětelů a darebáků, sloužících cizí moci, zbavíme, bude náprava těžká a pomalá. Přesto se smějí, bestie. Není to radostný smích, je to smích škodolibý. Je libé vidět, že jejich škůdci utrpí škodu, že kolaboranti se začínají třást úzkostí, mizí jejich sebevědomý výraz tváře, objevují se na ní obavy a strach.

Koalice nutně ztrácí soudržnost, protože kariéristé myslí na záchranu. Koalice „Spolu“ už není tak moc spolu. Ale známe přísloví „spolu chyceni, spolu oběšeni“. Nikdo z nich si ještě netroufne otevřeně říci, že politika EU nás vede do záhuby, ale jejich podpora generální linii se drolí. Oficiální politika EU zahrnuje zejména Green Deal, trvalou podporu imigrace, sankce proti Rusku, které zjevně nefungují, pokud cílem nebylo sebezničení jako součást služby „strategickému partnerovi“ za velkou louží. Trvají dlouhodobé cíle, jako je postupná likvidace zbytků suverenity členských států a rozšíření EU do Afriky a Asie. Daňové ráje ovšem musí i nadále zůstat nedotčeny, neboť EU je projektem nadnárodních korporací. Na dohled je cíl „depopulace“, tedy vyvražďování obyvatelstva Země za účelem ponechání „zlaté miliardy“, nebo raději méně.

A tak pod dojmem hroucení někteří původní skalní podporovatelé EU opatrně prezentují kritické názory. Lidovec Zdechovský se vyjadřuje stále otevřeněji proti masové imigraci, ódeesák Vondra kritizuje, a přiznejme, že dlouhodobě, Green Deal, neboť i on v něm právem vidí cestu do pekel. Problém je však v tom, že jsou oba v partě, která oficiálně imigraci i grindýl podporuje. Totiž tato parta nejprve hlasovala pro, jakmile se ale zformovaly konkrétní zhoubné projekty, dělá si zásluhy z toho, že je trochu přibržďuje, například normu EURO 7, pohromu pro automobilový průmysl a dopravu.

Anketa

Dopadly slovenské volby dobře?

95%
hlasovalo: 36094 lidí

Poslankyně Vrecionová (ODS) se na Twitteru (X) chlubí, že europoslanci ODS hlasovali proti návrhu nařízení o odpadních vodách, a tím zdražení stočného. Jenže zamlčuje, že nebyli zdaleka sami. Alexandr Vondra je zkušený a inteligentní (čímž výčet jeho pozitivních vlastností končí), a proto si ve směřování EU uvědomuje hrozbu, a tím i hrozbu pro něho samotného. A dělá mu to starosti. Chápe, že zrušení zbytků práva veta v rozhodování členských států naštve příliš mnoho lidí nejen v ČR. Vidí v něm možnost rozpadu EU. Proto při „grilování“ komisaře Ševčoviče (nově odpovědného za grindýl) rozčileně konstatoval, že každé další volby v Evropě jsou hororem („horor“ je latinsky hrůza.)

Pak tu máme stále vlivnou skupinu fanatiků a dogmatiků, tedy lidí, neovlivnitelných realitou. Mezi nimi dominují Piráti z frakce Zelených. Progresivne Slovensko je ale ve frakci Renew společně s ANO… Dále sem patří TOP 09, ostře „liberálně“ pravolevé uskupení, v EP ho zastupují Niedermayer a Pospíšil. Mezi dogmatiky patří Maxová z frakce Socialistů a samozřejmě STAN. Ti všichni jsou neochvějní a nebojí se, protože dogmata zatemňují mozek a přinášejí klid falešné jistoty. Věří nejen na grindýl, užitečnost výměny populace prostřednictvím imigrace, LGBT…, feminismus a samozřejmě „většinové rozhodování“, neboť v popření zájmů menších komunit vidí pravou demokracii a volné cesty „vpřed“. Podporují militarizaci směrem k třetí světové válce. Nemají strach, protože vědí, že na jejich straně je „pravda“. Zbývá jen doufat, že včas přestanou být nebezpeční. V Evropském parlamentu zatím tvoří většinu, v Maďarsku a Polsku už ne, a na Slovensku právě prohráli.

Prezident Pavel dokázal zpochybnit sebe sama v rekordně krátkém čase. Prolhaný „král“ Petr Fiala je nahý. Nikdo mu neřekl, že pozbyl autority, a tak směle pokračuje v sebezesměšňování. Stal se nejméně populárním premiérem světa. I hlavní mediální proud ho přestává zachraňovat, aby si sám uchoval zbytky důvěry, notně pošramocené propagací stran pětikoalice. Petr Fiala nyní straší billboardy s nápisem „Restart Česka“. Co to může znamenat? Podle chování vlády asi „zpět na stromy“.

Bestiálně se smějeme, ale žádná legrace to není.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…