Decroix (ODS): Je křivej nebo blbej?

13.11.2019 7:32

Komentář na facebookovém profilu k setkání s OSOBNOSTMI

Decroix (ODS): Je křivej nebo blbej?
Foto: Archiv Evy Decroix
Popisek: Eva Decroix

Budu dlouhá! A stejně všechno nezvládnu říct...

Včerejší večer byl neuvěřitelný! V jedné malé kavárně se sešly OSOBNOSTI

(Ta culíkatá fanynka, co je pozvala nespala strachy i dojetím noc předtim i potom).

A ty osobnosti nejenomže vyprávěly, jak bořily zdi totality a budovaly prostor svobody, ale svou přítomností bořily zdi nové, vystavěné mezi politickým a občanským světem a mezi politickými spektry vzájemně. Mezi mé přátele k kruhu ODS přijali pozvání i představitelé Starostů pro občany, či KDU-CSL, ale i mluvčí Charty, zakladatelé OF, disidenti či lidé dnes politicky neaktivní, ale občansky zapojení, starostové, bývalí poslanci.

A co měli společného ? Vzpomínky, pokoru a vnitřní víru, že to mělo a má cenu!

Poděkování patří všem, kteří tento výjimečný večer umožnili

(nezvládnu Vás všechny citovat, omlouvám se). Výslovný a upřímný dík patří paní poslankyni Mirce Němcové, která mě v iniciativě tento večer uspořádat svou záštitou podpořila a jejíž slova byla pohlazením, Petrovi Palovčíkovi, který diskuzi moderoval, když mě by došla slova, Míše Krátké alias LaPapule za zapůjčení portrétů tváří undergroundu a Lence Schreiberové, která strhujícím způsobem přečetla autobiografickou povídku z dob totality pana Františka Coufala. Děkuji všem, kteří včera byli s námi i tenkrát u toho!

V úvodu večera jsem vyprávěla svou pubertální hru “na komunistu”. Hrávala jsem ji z nudy cestou domů autobusem, koukala na lidi a říkala si, byl to komunista nebo byl by dneska, kdyby? A byl, protože musel? A když nemusel a byl, je křivej nebo blbej? A co bych dělala já?

Už tu hru nehraju. Ale ona nekončí. Dilema, kam si ve společnosti stoupnout a proč, je tu pořád. A včera jsem si potvrdila, že “bejt či nebejt” není o systému ale o svobodném rozhodnutí vždycky a všude!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

15:14 Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL