Dittrich (ODS): Rozpočet MČ Praha 11 pro rok 2017 schválen

16.12.2016 7:34

Zastupitelstvo MČ Prahy 11 schválilo rozpočet na rok 2017. Členové zastupitelského klubu ODS měli k návrhu rozpočtu řadu výhrad, především v kapitole školství a vzdělávání, doprava a sociální služby.

Dittrich (ODS): Rozpočet MČ Praha 11 pro rok 2017 schválen
Foto: ODS
Popisek: ODS

Jsme však opozicí konstruktivní a tudíž pokud máme-li  výhrady nebo s něčím nesouhlasíme, přinášíme řešení.  Navrhuje reálná opatření v souladu s naším volebním programem a v zájmu rozvoje městské části Praha 11.

Podařilo se nám navrhnout  a prosadit navýšení finančních dotací na provoz základních a mateřských škol tak, aby nedošlo k zakonzervování současného stavu a tato školská zařízení se mohla i nadále rozvíjet. Žáků ve školách každým rokem přibývá a školy na tuto skutečnost musí být připraveny.

Bohužel v rozpočtu MČ Praha 11 citelně chybí  7 000 000,- korun – dar, který díky hlasům zastupitelů za Hnutí pro Prahu 11 včele s panem Jiřím Štylerem,nebyl přijat. Proto se nám již nepodařilo navýšit rozpočet v kapitole sociální služby.  Přesto věříme, že se tímto problémem bude zastupitelstvo opět zabývat v průběhu roku 2017 a chybějící prostředky na tolik potřebné sociální služby navýší.

Pavel Dittrich
předseda klubu ODS

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Kuba: Až se v prosinci otevře dálnice, budou moci Budějčáci užívat i novou komunikaci

12:06 Hejtman Kuba: Až se v prosinci otevře dálnice, budou moci Budějčáci užívat i novou komunikaci

Slavnostním poklepem na základní kámen byla v úterý 23. dubna 2024 zahájena 6. etapa výstavby zanádr…