Doležal (ODS): Ne zástavbě Vidoule, ne navržené zástavbě ulice Werichova

20.11.2016 19:10

Jakýmkoliv plánům na zástavbu Vidoule je třeba zabránit, a to i do budoucna. K tomu vede jediná cesta – výkup pozemků. V tomto směru již vedeme jednání.

Doležal (ODS): Ne zástavbě Vidoule, ne navržené zástavbě ulice Werichova
Foto: ODS
Popisek: ODS

Výkupem pozemků bychom též získali možnost ovlivnit tuto jedinečnou lokalitu. Výbor životního prostředí, kterému předsedám, se již možnostmi využití zabývá a počítám i se zapojením občanů a občanských spolků. Já osobně vnímám danou lokalitu jako vhodnou pro sportovně rekreační využití v kombinaci s přírodním parkem.

V ulici Werichova přichází Ekospol s návrhem masivních devítipodlažních domů, které by vytvořily neprostupnou hradbu směrem k Prokopskému údolí, navíc bez komerčních prostor a občanské vybavenosti. To zásadně odmítám a za MČ Praha 5 jsme podali námitky v územním řízení. Rozumný a citlivý rozvoj Barrandova západním směrem si představuji jinak. Nová zástavba má být přínosem pro stávající i budoucí obyvatele, má přinášet nové obchody, služby a veřejnou vybavenost. Nelze pouze využívat stávající infrastrukturu, která již s přibývající bytovou výstavbou nestačí.

Zdroj: ods.cz (psáno pro časopis Vaše 5 -nezávislý měsíčník pro Prahu 5)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

9:15 Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

„Jen pravda je diadémem umění“ je nápis vytesaný na pomníku hudebního skladatele Václava Jana Tomášk…