Domov a Patrioti podporují starostu Kvapila

28.11.2014 20:26

Ve čtvrtek 27. listopadu se v Kmětiněvsi uskutečnila schůzka starosty Luďka Kvapila, poslance Marka Černocha, předsedy strany Domov Davida Těpna a předsedy strany Patrioti Jiřího Vítka.

Domov a Patrioti podporují starostu Kvapila
Foto: DOMOV
Popisek: DOMOV

V říjnových komunálních volbách v Kmetiněvsi zvítězila kandidátka starosty Kvapila Kmetiněves náš domov, ale jeden ze zvolených zastupitelů okamžitě po volbách přeběhl ke konkurenční kandidátce, čímž změnil poměr hlasů na radnici v rozporu s tím, jak rozhodli občané ve volbách.

"Považujeme za zcela nepřijatelné, aby se už i na komunální úrovni stávalo to, že zvolení zastupitelé opustí program volební strany a přeběhnou ke konkurenční kandidátce. Proto zcela chápu rozhodnutí pana starosty, že všichni zastupitelé i náhradníci rezignovali na svá místa v obecním zastupitelstvu, čímž dosáhnou vypsání nových voleb v této obci," uvedl po setkání předseda Domova David Štěpán.

Předseda strany Domov pak potvrdil, že i v nadcházejících mimořádných volbách bude plně podporovat starostu Kvapila a jeho kandidátku. Předseda strany Patrioti vyjádřil jasné stanovisko této strany, které je připravena rovněž podpořit stávajícího starostu.

"Není přece možné, aby jen pár hodin po volbách někdo svévolně změnil výsledky voleb tím, že veřejně deklaruje podporu jinému kandidátovi na starostu, než toho, díky kterému byl do zastupitelstva zvolen," doplnil Jiří Vítek.

"Ukazuje se, že požadavek na přímou volbu starostů v komunálních volbách je zcela správný. Pokud se v budoucnosti chceme bránit tomu, aby obce ovládali jiní lidé, než kteří zvítězili ve volbách, bude nutné změnit systém komunálních voleb. V Poslanecké sněmovně dlouhodobě požadujeme posílení prvků přímé demokracie, mezi které přímá volba starostů obcí nepochybně patří," doplnil poslanec Marek Černoch.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: DOMOV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…