Drozdík (Republika): Volby do EP mají smysl, pokud volíme s rozumem

02.04.2014 8:20

Volby do EP považují Češi za zbytečné a nezajímavé, mnohdy slýchávám, že jde kandidátům jen o "koryta". Proč to tak je? A proč bychom se měli o volby do EP zajímat?

Drozdík (Republika): Volby do EP mají smysl, pokud volíme s rozumem
Foto: Twitter Petra Drozdíka
Popisek: Petr Drozdík

Ano, v některých případech budu souhlasit, v Evropském parlamentu jsou poslanci, kteří zatím nic nedokázali a jen pobírají tučný plat, na tom nelze nic namítat, ve většině případu je to totiž smutná skutečnost.

Ignorace voleb, ale nic neřeší, je potřeba volit takové lidi, kteří budou zodpovědně hájit zájmy České republiky, kteří nejdou do Evropského parlamentu s tím, aby poslouchali nesmyslné směrnice o Pomazánkovém másle a dalších naprosto nesmyslných nařízeních, kteří naší zemi spíše škodí než prospívají. Je potřeba volit takové kandidáty, kteří se nebudou bát zvednout ruku, kteří se nebudou bát říci vše na pravou míru a bojovat o to, co je pro Českou republiku nejdůležitější.

Podstatné je řešit problém s nezaměstnaností, podpora budování pracovních míst, podpora vzdělání, řešit neustále rostoucí problém s rasismem a mnohé další.

Na místě je také vyzdvižení českých výrobců, zemědělství a zpřísnění podmínek pro dovoz z okolních zemí. Však si jen vzpomeňme na závadné potraviny z Polska.

Dočetl jsem se, že Česká republika má v Evropském parlamentu velice negativní pověst, a to nejen díky aférám s čerpáním evropských peněz. Je na čase tuhle situaci změnit, je na čase, aby i Česká republika měla v Evropském parlamentu své slovo, aby se naše skutečné problémy začaly brát vážně.

Petr DROZDÍK

  • NEZ
  • V trpělivosti a harmonii je skutečná síla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: REPUBLIKA

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…