Dryml: Hospodaření ve zdravotnictví není otázkou počtu pracovníků

18.08.2014 20:58

Senátor MUDr. Vladimír Dryml je skeptický vůči rozhodnutí o zdvojnásobení počtu zaměstnanců v oblasti kontroly nad hospodařením ve zdravotnictví. Ze současných 80 pracovních míst by vláda ráda přijala dalších 77 pracovníků, což by rozpočet Ministerstva zdravotnictví stálo až 30 miliónů korun.

Dryml: Hospodaření ve zdravotnictví není otázkou počtu pracovníků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vladimír Dryml

„Velmi rád bych zdůraznil, že všude ve světě je normální vyměnit vedoucí zaměstnance za jiné, pokud nejsou schopni dohlédnout na zadanou práci – v tomto případě kontrolu nad podezřelými finančními transakcemi ve zdravotnictví. Přijetí obrovského počtu pracovníků problém neřeší, spíše ještě znepřehlední situaci v zaměstnaneckých vztazích a míře odpovědnosti konkrétních vedoucích. Dosavadní systém bude zatížen o další byrokracii, vláda dosáhne pouze výsledku, že se budou několik let všichni zaškolovat do nově nastaveného systému, což bude financováno z rozpočtu zdravotnictví, které by mohlo využít peníze mnohem efektivněji. Ministr by měl raději investovat miliony na zlepšení zdravotnické legislativy, zaplevelené Hegrovými nesmysly a konečně už začít něco dělat se zcela zničeným systémem vzdělávání lékařů, a především zdravotních sester“, myslí si senátor Vladimír Dryml, který je zároveň sám ředitelem Česko-německé horské nemocnice ve Vrchlabí.

 „Ministr zdravotnictví Němeček bohužel opět potvrdil, že nechápe současné největší problémy českého zdravotnictví a společně s ministrem financí Babišem neumí spolupracovat na zlepšení finančních podmínek pro české zdravotnictví“, uzavírá senátor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vladimír Dryml

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

8:19 Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

Povolení výstavby větrných farem, solárních parků včetně souvisejících akumulačních stanic bude snaz…