Dryml (SPOZ): Spekulace o nové vládě neřeším

27.06.2013 13:15

O MUDr. Vladimíru Drymlovi se v posledních dnech spekuluje jako o možném ministrovi zdravotnictví v úřednické vládě Jiřího Rusnoka. Senátor ovšem tyto dohady odmítá a požaduje jediné – aby se v českém zdravotnictví nastavil systém, který bude sloužit pacientům a ne zdravotnickému holdingu.

Dryml (SPOZ): Spekulace o nové vládě neřeším
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Vladimír dryml

Zatímco média řeší profily různých kandidátů na post ministrů, podle Vladimíra Drymla jsou prvotní jiné hodnoty. „Důležité nyní není KDO, ale jakou práci nový ministr odvede. Je načase začít pořádně vyjednávat s pojišťovnami, prosadit úhradovou vyhlášku a začít se aktivně zabývat záchranou české lázeňské péče.  Navíc zatímco se plýtvá penězi na veřejných zakázkách, nemocnice musejí propouštět personál a rušit nemocniční lůžka, tento stav by se měl změnit“, říká Vladimír Dryml.

„Ve výsledku je pro nás všechny velká výhra, že skončila Nečasova vláda, a s ní také Leoš Heger, který chtěl postupně přenést odpovědnost za vlastní zdraví přímo na pacienty. Věřím, že ať už si Jiří Rusnok na tento post vybere jakéhokoliv odborníka, nemůže nastat horší stav než je právě nyní“, pokračuje senátor.

„Ať již do této funkce bude dosazen kdokoliv, plně podporuji rozhodnutí Miloše Zemana i Jiřího Rusnoka. Koalice v Poslanecké sněmovně by měla důstojně odstoupit a nebránit úřednické vládě či předčasným volbám“, myslí si Vladimír Dryml.

MUDr. Vladimír Dryml

  • BPP
  • Prezident svazu Senioři České republiky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: SPOZ

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…