Duchek (Patrioti ČR): Jak neporazit soudruhy

19.05.2020 15:05

Již delší dobu si říkám, proč se nedaří porazit lidi typu A. Babiše, proč se nedaří odstavit zločinnou ideologii komunismu i jejich stranu atd. Doposud jsem se k tomu nevyjadřoval, ale poslední kapkou je "Petice za odvolání vlastizrádce V. Filipa".

Duchek (Patrioti ČR): Jak neporazit soudruhy
Foto: patrioticr.cz
Popisek: Patrioti ČR - logo

Ač mohu souhlasit s tím, že soudruh Filip je lump, nemohu se pod petici podepsat. Všechny (miliónové) výkřiky proti komunistům, Burešovi atd. se totiž málokdy vedou rozumem a po linii, po které je lze porazit. Petice jen skvěle ukazuje, že veškerý ten demo-křesťansko-lido-konzervativní blok jim vlastně ani není soupeřem...

Hned na úvod musím proto říci, že jde o naivní a nepodepsatelnou petici.

Ve společnosti s uměle vytvářenou vzdělaností nebezpečně roste ovčí analfabetismus. Minimálně pro název petice ji nelze podepsat. Petice vytvořená podle petičního zákona není bulvární novinový článek, který má svým názvem zaujmout. Autor se zřejmě neorientuje v základech trestního práva a uniklo mu, že soudruh Filip doposud nebyl soudně uznán z činu vlastizrady. Tedy nelze ho v názvu petice lživě označit za vlastizrádce, jedině tak za pátou kolonu. Dojmy a pocity a názory autora nemají mnoho společného s právem.

Dále se nejspíše snaží opírat o § 309 trestního zákoníku (trestný čin vlastizrady) ve spojitosti s § 310 (rozvracení republiky) trestního zákoníku.

Tady přichází v úvahu nejspíše jen úmyslné rozvrácení ústavního zřízení. A to se stalo kdy a kde? Chybí mi naplnění skutkové podstaty a od posouzení je zde navíc soud. Ne ulice. Jenomže to není všechno, co mi v té petici už hnulo žlučí.

Další pomateností petice je tvrzení, že soudruh vždy svými výroky hájil ruské zájmy a hájil útoky Ruské federace proti českým občanům a ještě do toho přimíchal kolaboraci s cizí mocností. Opět jde jen a jen o emotivní výkřiky. Už jenom to slovo kolaborace. To má negativní konotaci a používá se pro označení spolupráce s nepřítelem. A je Rusko náš nepřítel? Nevšiml jsem si, že by ČR označila RF za nepřítele a přerušila s ní kontakty. Pak by mohl být kolaborantem i fanoušek USA či EU.

Ač tedy soudruh plká kraviny a škodí, jde o politiku. Takže o něm pišme, kritizujme ho a pak nevolme. Bohužel určité zájmové skupiny v těchto případech jsou pořád jako malé děti. Když není po jejich, nedokážou se smířit s tím, že existují i jiné názory ve společnosti a chtějí de facto zasahovat do výsledků svobodných voleb. Jestli dopustíme prolomení výsledků svobodných voleb, budeme znova v totalitě se sluníčkáři všech zemí...

Facebook aktivuje v lidech ty nejhorší vlastnosti a umožňuje bezmyšlenkovitě šířit (sdílet) příspěvky s podobným obsahem, které ve skutečnosti ve společnosti vytvářejí jenom blbou náladu.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Dálnice stavíme a připravujeme nejrychleji v historii

10:21 Premiér Fiala: Dálnice stavíme a připravujeme nejrychleji v historii

Páté jednání Vládního výboru pro strategické investice 22. dubna 2024 se týkalo především financován…