Duška (Piráti): Praha 11 spustila rozklikávací rozpočet

15.06.2020 12:54

Hospodaření městské části otevřeně a přehledně.

Duška (Piráti): Praha 11 spustila rozklikávací rozpočet
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

Zajímá vás, jaké má Praha 11 příjmy, kam investuje nebo za co utrácí? Vůbec poprvé má veřejnost možnost prohlédnout si detailně hospodaření městské části, a to díky rozklikávacímu rozpočtu. Ten byl v červnu spuštěn v testovacím režimu přes aplikaci CityVizor.

Rozklikávací rozpočet je interaktivní, transparentní a velmi snadno ovladatelný informační zdroj o hospodaření obce, jehož smyslem je přiblížit občanům vhled do veřejných financí z pohodlí domova.

„Ve spolupráci s předsedkyní výboru pro otevřenou radnici Zuzanou Böhmovou jsme s Magistrátem hl. m. Prahy vyjednali, aby pro městské části zakoupil překlápěcí modul mezi naším účetním systémem a vizualizačním webovým rozhraním CityVizor, což byl pro spuštění rozklikávacího rozpočtu nezbytný krok. Díky tomuto nástroji si nyní může hospodaření městské části projít každý, a to ve srozumitelné a přehledné formě,“ vysvětlil Martin Duška (Piráti), radní MČ Praha 11 pro otevřenou radnici.

Rozklikávací rozpočet Prahy 11 je k dispozici ZDE. Zatím obsahuje data pouze za rok 2020, postupně však do něj budou doplněny i informace o hospodaření městské části v minulých letech. Dovolujeme si zároveň upozornit, že webové prostředí běží v testovacím režimu a může obsahovat nepřesnosti nebo výpadky některých funkcí, prosíme tedy o pochopení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.