Dvouletý (Soukromníci): Mohli jsme vyslat naprosto jasný signál... nevyslali

16.12.2020 7:33

Komentář na facebookovém profilu k prvnímu zasedání krajského zastupitelství.

Dvouletý (Soukromníci): Mohli jsme vyslat naprosto jasný signál... nevyslali
Foto: archiv Michala Dvouletého
Popisek: Michal Dvouletý

Očekával jsem, že na prvním pracovním zasedání nově zvoleného krajského zastupitelstva přijde nové vedení kraje s tím, že navrhuje zrušení investičního záměru nové nemocnice v Malenovicích. Nastalo se tak a za mne je to velká škoda.

Mohli jsme vyslat naprosto jasný signál všem, kteří si dělají na tuto nesmyslnou a v dnešním světle rozpočtových problémů doslova likvidační krajskou investici zálusk (ať už z jakýchkoliv pohnutek), že nové krajské zastupitelstvo tento megalomanský nápad zastavilo a nebude v jeho přípravě a realizaci pokračovat.

Hejtmanství se rozhodlo pro jiný scénář. Nechalo si krajským zastupitelstvem pouze vzít na vědomí to, že zadalo zrušení investičního záměru i výběrového řízení na projektanta řediteli krajského úřadu a že má termín na splnění tohoto úkolu do konce února příštího roku.

A k tomu krajské zastupitelstvo vzalo na vědomí také souhrnnou zprávu o vývoji aktivit ve stávajícím areál KNTB a stavu investičního záměru pro novou nemocnici. Ve vší úctě k lidem, kteří tuto rekapitulaci zpracovávali, nemohl jsem se s ní v žádném případě ztotožnit, protože neobsahovala řadu důležitých souvislostí a interpretace některých klíčových milníků byla podle mého soudu přinejmenším přehnaně diplomatická.

Proto jsem všem kolegům v krajském zastupitelstvu rozeslal to, jak jsem za poslední čtyři roky sledoval eskalující problémy v krajském zdravotnictví a chaos, který vytvářelo předchozí vedení Zlínského kraje.

Vždyť společně s Ivem Valentou jsme to byli právě my, kdo jsme od začátku oponovali Jiřímu Čunkovi v jeho nápadech a postupech, a již na začátku minulého volebního období prosadili (nikdy nesplněný) úkol na zpracování krajské koncepce zdravotnictví.

Máte-li chvilku, můžete si připomenout tyto čtyři roky také vy ZDE.

Ing. Michal Dvouletý, MBA

  • Soukromníci
  • zastupitel Zlínského kraje a města Uherské Hradiště
  • krajský zastupitel

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

10:04 Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.