Dvouletý (Soukromníci): Vedení kraje buď vědomě lže, nebo se snaží uhasit požár odporu

02.06.2020 18:35

Komentář k rušení Vincentina na Velehradě

Dvouletý (Soukromníci): Vedení kraje buď vědomě lže, nebo se snaží uhasit požár odporu
Foto: repro Youtube
Popisek: Michal Dvouletý v pořadu Rozhovor s..., který vysílá Regionalnitelevize.cz

Zlínský kraj v přímém přenosu likviduje Domov pro osoby se zdravotním postižením Vincentinum na Velehradě. A pokud krajské vedení tvrdí něco jiného, tak buď vědomě lže, nebo se pouze snaží uhasit požár odporu, který se rozhořel poté, co skutečné záměry hejtmanství vyplavaly na povrch (reakce kraje ZDE)

Chcete fakta?

1. Vincentinum fakticky zanikne 1. července 2020. Lidovecká většina v krajském zastupitelstvu totiž již na začátku května schválila organizační změnu, v rámci které dochází ke sloučení dvou domovů pro postižené na Velehradě, které však už ponesou jednotný název: „Domov pro osoby se zdravotním postižením Velehrad“. Už žádné Vincentinum. Už jen domov. Pro lidovce možná banalita. Pro mne však významný symbol tradice spojený s péčí o bližní!

2. Dlouholetá vedoucí Vincentina paní Milena Marečková dostala výpověď. Prý pro nadbytečnost. Žádná nabídka na pokračování. Nic! Musí odejít … Nepochopitelné! Tak se dnešní vedení Zlínského kraje zbavuje odborníků, kteří více jak pětadvacet let svého života obětovali péči o potřebné.

3. Z Vincentina se budou muset postupně vystěhovat všichni současní klienti. Kam? Někteří skončí v chráněném bydlení, ale jiní v jiných velkokapacitních domovech. Proč? To mají za trest? Co provedli? Vždyť mnozí z nich zde strávili podstatnou část svého života a teď je „sociální inženýři“ posílají jinam. To vše jen proto, že se „někdo“ rozhodl, že potřebuje vyklidit Vincentinum?

4. Vedení kraje není schopno jednoznačně odpovědět na to, jaké další plány má s krajskou budovou velehradského Vincentina, do které kraj investoval v posledních letech přibližně sto milionů korun. Jen tvrdí, že tato budova bude i nadále sloužit sociálním službám. Ale komu? Za jakých podmínek? A v čí prospěch? A proč kvůli tomu musela skončit slavná historie Vincentina? Jaký je smysl těchto „škatule hýbejte se“ ?

Je třeba zastavit tyto netransparentní kroky současného vedení Zlínského kraje a napravit škody, které tito lidé napáchali. A věřím, že to společně dokážeme.

Ing. Michal Dvouletý, MBA

  • Soukromníci
  • zastupitel Zlínského kraje a města Uherské Hradiště
  • krajský zastupitel

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.