Dvouletý (Soukromníci): Zastavíme snahy státu všechny šmírovat, pronásledovat a svlékat do naha

27.03.2021 18:15

Projev na ideové konferenci Trikolóry.

Dvouletý (Soukromníci): Zastavíme snahy státu všechny šmírovat, pronásledovat a svlékat do naha
Foto: Archiv PLTV
Popisek: Michal Dvouletý

Vážené dámy, vážení pánové, děkuji za pozvání na Vaši ideovou konferenci a jsem rád, že vás mohou pozdravit jménem Strany soukromníků České republiky.

Anketa

Je vám líto, že Klaus ml. odešel z politiky?

53%
22%
hlasovalo: 11767 lidí

Je to několik týdnů, kdy naše tři strany, tedy Trikolóra, Svobodní a Soukromníci, oznámili uzavření dohody o dlouhodobé spolupráci. Dokázali jsme spojit síly a našim voličům vyslat jasný vzkaz, že jsme připraveni nejen před volbami, ale hlavně po volbách táhnout za jeden provaz. Nabízíme jasnou alternativu vůči současné neschopné vládě i novodobé eurohujerské levici.

Přestože to nebude lehké, věřím v náš společný úspěch. Myšlenky, které hájíme, nejsou možná předmětem mainstreamového potlesku, ale jsou hluboko zakořeněny v každém z nás, v naší národní identitě, ve vztahu k vlasti a domovině, v dědictví otců, ale také v úctě ke svobodě a ochraně soukromí a majetku.

Strana soukromníků České republiky navazuje na své politické předchůdce z dob První republiky. Vždy jsme byli a budeme sebevědomou politickou sebeobranou živnostníků a podnikatelů, jejich rodin a zaměstnanců. Jak ukázal vývoj obzvláště v posledních letech, toto téma nabývá na čím dál větší závažnosti. Je totiž nejvyšší čas, abychom vrátili hrdost těm, kteří budují hodnoty, vytváří pracovní místa, svými schopnostmi a dovednostmi vydělávají peníze, platí daně a v konečném důsledku tedy živí i státní aparát.

Je třeba si přiznat, že se především živnostníci a malí podnikatelé stali obětí zhoubné snahy státu vše regulovat, řídit, omezovat a zdaňovat. Stát si přestal vážit těch, na nichž stojí zdravé základy české ekonomiky. Nejdříve je chtěl zbavit svobody, zahnat do kouta, možná rovnou otrávit přebujelou byrokracií, „zaklekáváním“ či zbytečnou honbou za Fata Morgánou jménem dotace. Živnostník se stal lovnou zvěří a třídním nepřítelem zároveň.

Posledním hřebíčkem do rakve bylo pak zavedení diskriminačního lockdownu, který pod rouškou boje s pandemií opět dolehl hlavně na živnostníky, služby a maloobchod, kdežto velké fabriky a supermarkety fungují takřka bez omezení dál.

Ing. Michal Dvouletý, MBA

  • Soukromníci
  • zastupitel Zlínského kraje a města Uherské Hradiště
  • krajský zastupitel

Živnostníci a podnikatelé toho potřebují od státu velmi málo. Stačí jim stabilní prostředí a co nejméně státních zásahů. Proto je našim společným úkolem, abychom tento prostor vytvořili a dali podnikatelům možnost narovnat svá pokřivená záda. Jsme připraveni spustit antibyrokratickou revoluci, zrušit zbytečné zákony, propustit byrokraty a hlavně vrátit lidem a firmám důvěru. Zastavíme snahy státu všechny šmírovat, pronásledovat a svlékat do naha jen proto, že neumí čapnout a přísně trestat několik málo těch, kteří budou pravidla prostě porušovat kdykoliv.

Chceme se vrátit ke skutečným hodnotám. Chceme hájit ty, kteří pracují, vymýšlí a tvoří. Chceme lidem vrátit odvahu chránit svoji vlastní svobodu i soukromý majetek, nestydět za svůj názor a nebát se jít třeba i proti proudu.

Jsem přesvědčený o tom, že Trikolóra, Svobodní a Soukromníci tuto odvahu mít budou. Nebudeme stát v koutě, budeme hájit to, čemu věříme. Jsme alternativou a budu rád, když se k nám přidáte.

Ing. Michal Dvouletý, MBA
místopředseda Strany soukromníků České republiky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce