Dvouletý (Soukromníci): Živnostníci musí povstat. Bez skutečné politické sebeobrany nepřežijí!

14.12.2020 22:13

Živnostníkům v České republice chybí více než kdykoliv předtím politická sebeobrana

Dvouletý (Soukromníci): Živnostníci musí povstat. Bez skutečné politické sebeobrany nepřežijí!
Foto: archiv Michala Dvouletého
Popisek: Michal Dvouletý

V celém parlamentu, natož vládě, nemají živnostníci skutečné a jednoznačné zastánce, což se projevuje na intenzitě, nekoncepčnosti a nepředvídatelnosti opatření. Ta pod pláštěm boje s nákazou Covid-19 doslova likvidují tisíce živnostníků, především pak v oblasti gastronomie a cestovního ruchu.

A to se musí změnit! Příští rok musí v parlamentu usednout ti, kteří budou za živnostníky bojovat a nedopustí, aby stát porušoval ústavní principy a odpíral svým občanům právo na svobodu podnikání, nebo dokonce podnikání vědomě likvidoval.

Je správné, že se živnostníci sdružují v nejrůznějších spolcích a odborech. Je správné, že se živnostníci podepisují pod časté petice a protesty. Je správné, že se najdou živnostníci, kteří na svou zoufalost upozorňují křiklavými protesty, rebelií a vzdorem proti vládním opatřením. A v konečném důsledku je správné, že tyto rebelie vedou k tomu, že je vláda svolná alespoň k nějaké almužně, kterou označuje za „štědré kompenzace“ vůči decimovaným živnostníkům.

Ale to nestačí! Existuje jediné, co může do budoucna zabránit tomu, aby se něco podobného – to, aby sami živnostníci a soukromníci usedli v parlamentu a měli přímý vliv na zákony a nejlépe také vládní nařízení. Jedině tak skutečně zachováme ústavou zaručené právo na svobodu podnikání a vytvoříme dostatečně silnou bariéru vůči všem soudruhům i puritánským vystrašencům, kteří nehledají řešení, ale z pohodlnosti a bezradnosti pouze zakazují, zavírají a chaoticky regulují. Když prokazatelně selhává tlak zvenčí, je nevyhnutelné být přímou součástí rozhodovací mašinerie a zabránit snaze o potlačování svobody podnikání již v samotném zárodku těchto snah.

Ing. Michal Dvouletý, MBA

  • Soukromníci
  • zastupitel Zlínského kraje a města Uherské Hradiště
  • krajský zastupitel


Tuto opravdovou alternativu představuje Strana soukromníků České republiky, která měla již v prvorepublikových dobách své poslance a ministry, a jako stavovská a pravicově-konzervativní strana vždy a za všech okolností hájila všechny živnostníky a drobné soukromníky v naší zemi. A Strana soukromníků České republiky je zde i nyní připravena bojovat za to, aby nedošlo pod záminkou boje s pandemií k úplné likvidaci živnostenského stavu a malých firem.

Jak konkrétně? Živnostníkům a firmám budeme garantovat, že nedojde k uzavření jejich provozoven a bude tedy zachováno jejich živobytí. Změníme zákony tak, aby vláda nemohla selektivně zavírat firmy (jako nyní například gastronomii a hotely) bez garance plné kompenzace škod. Prosadíme úplné daňové prázdniny pro živnostníky a malé firmy. Vyhlásíme anti-byrokratickou revoluci, která musí jednou provždy zbavit živnostníky zbytečných lejster a úředních povinností. A pokud nějaké povinnosti vůči státu budou, pak plně online a na pár kliknutí z mobilu.

Nic z toho se však nestane, pokud i přes veškerou nevoli k politice to nebudou právě sami živnostníci, kdo si řekne o hlas v nadcházejících parlamentních volbách a bude tak mít své advokáty na půdě Poslanecké sněmovny. Pouhou kritikou v médiích, na sociálních sítích nebo organizováním veřejných protestů ke skutečné změně nedojde. A Strana soukromníků České republiky ví, jak na to. Již dnes má mnoho komunálních a krajských politiků, působí ve všech krajích naší země, a je připravena převzít zodpovědnost za politickou sebeobranu českých, moravských a slezských živnostníků i na parlamentní úrovni.

Přidejte se i vy. Je čas se sjednotit a bez ohledu na cokoliv dokázat, že živnostníci a soukromníci budou mít své přímé zástupce v příštím parlamentu. Živnostníci musí povstat a musí začít táhnout za jeden provaz. Jedině tak to dokážeme. Jedině tak zachováme svobodu podnikání. Jedině tak společně zvítězíme.

Ing. Michal Dvouletý, MBA
člen předsednictva Strany soukromníků České republiky

Převzato z Profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gajdůšková (SOCDEM): Dobré vychování se neztratilo, naopak - dnešní mladí vychování jsou

16:11 Gajdůšková (SOCDEM): Dobré vychování se neztratilo, naopak - dnešní mladí vychování jsou

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k mladé generaci.