Exner (STAN): Bez EU společné schengenské hranice prostě chránit nelze

12.12.2022 6:37 | Ze sítí

Informace na facebookovém profilu k deklaraci výborů pro obranu a bezpečnost parlamentů V4

Exner (STAN): Bez EU společné schengenské hranice prostě chránit nelze
Foto: STAN
Popisek: Martin Exner

Po jednání v Bratislavě jsme se ve společné deklaraci výborů pro obranu a bezpečnost parlamentů V4 jsme zavázali i nadále „podporovat Ukrajinu v jejím spravedlivém boji za suverenitu a teritoriální integritu“. Hodláme také posílit naši společnou obranu, bojovat s dezinformacemi i hybridními hrozbami obecně a lépe chránit hranice EU.

Anketa

Dáte za Vánoce (v součtu výdajů) letos víc než loni?

hlasovalo: 11713 lidí

Musíme zvyšovat naše výdaje na obranu, prohloubit spolupráci v rámci V4 a posílit východní křídlo NATO. Podpořili jsme „snahy v rámci EU na posílení evropské obrany“ pomocí většího využívání společných iniciativ Unie.

Také „vnímáme jasné nebezpečí, jaké dezinformace představují pro naše společnosti.“ Podkopávají důvěru občanů ve své vlády, jejich cílem je „sabotovat naše demokracie“. Mezi nástroje musí patřit i posílení mediální gramotnosti a kritického myšlení ve společnosti. Potřebujeme také silná nezávislá média. S dezinformacemi musíme bojovat i proto, abychom „uchránili naši bezpečnostní a celkovou zahraničně-politickou orientaci.“

Chceme také posílit obranu našich hranic za pomocí „aktivního zapojení Frontexu“ a zvýšit spolupráci EU se třetími zeměmi a organizacemi, abychom „řešili kořeny migrace a bojovali proti pašeráckým sítím“. Bez Evropské unie naše společné schengenské hranice prostě chránit nelze, a proto musíme „co nejdříve“ najít kompromis na reformě azylové a migrační politiky EU.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

8:05 Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k podpoře enviromentální výchovy