Exner (STAN): Zrušení jednomyslnosti je v národním zájmu malých zemí EU

05.05.2022 22:02 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k jednomyslnosti v rozhodování EU.

Exner (STAN): Zrušení jednomyslnosti je v národním zájmu malých zemí EU
Foto: STAN
Popisek: Martin Exner

V globální politice se opět některé velké země snaží nastolit světový řád, že silní diktují a malé země buď jsou porobeny, nebo spolknuty. Malé jsou v globálním měřítku i velké země EU. Společně může být EU ve všech směrech světová velmoc.

Ale EU nemá vlastní armádu, takže se Evropa už skoro 80 let spoléhá na Ameriku. Vláda Donalda Trumpa nám ukázala, že mnohem bezpečnější a jistější je spoléhat se především sami na sebe. Ale je to i férovější. EU rozhoduje o zahraniční politice jednomyslně. Jako starosta si nedokážu představit, že by každý zastupitel měl mít veto – to by obec nikdy nic neudělala. EU je tedy sice velká, ale je to velmoc na hliněných nohou. S naší obranou jsme se spoléhali na jiné a Putinovi stačí mít v Evropě jediného kamarádíčka, aby nás zablokoval – a toho už má v osobě Viktora Orbána. Zrušení jednomyslnosti je tedy podle mne v národním zájmu malých zemí EU. Stejně tak bychom do budoucna měli mít i vlastní evropskou armádu, která bude po USA druhým pilířem NATO. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.