Faltýnek (ANO): Jenom chci poprosit kolegy, aby přestali děsit naše občany, naše podnikatele

29.01.2016 13:48

Projev na 37. schůzi Poslanecké sněmovny dne 29. 1. 2016

Faltýnek (ANO): Jenom chci poprosit kolegy, aby přestali děsit naše občany, naše podnikatele
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Faltýnek

Hezké ještě dopoledne, dámy a pánové. Já bych chtěl učinit v rámci kratičkého vystoupení jednu prosbu na kolegy z ODS a TOP 09 v rámci projednávání tohoto zákona.

Já jsem zažil konkrétní zkušenost v neděli odpoledne, když jsem šel se svým synem na kafe v Prostějově. A když jsem vystoupil z auta, tak ke mně přišel neznámý člověk, který říká: Dobrý den, já se jmenuji tak a tak a chtěl jsem vás poprosit o jednu věc. Já jsem váš sympatizant a mě se nelíbí, že nás jako podnikatele chcete špehovat a shromažďovat na nás nebezpečné údaje... Já jsem toho člověka, kterého jsem viděl poprvé v životě, poprosil, aby mně řekl, v čem vlastně to spočívá.

Protože my jdeme teď tady deset metrů do kavárny na kafe, dáme si se synem dvě kávy a dvě mattonky, a kdyby ten systém už byl v platnosti, tak ta pokladna odešle na finanční úřad jedno číslo - částku těch zhruba 120 korun, kde není uvedeno nic jiného, pouze ta celková částka 120 korun za tu útratu, kterou jsme tam se synem udělali. A ten pán se na mě tak dívá a říká: No jo, ale v televizi pan Fiala z ODS říkal něco jiného, že budete shromažďovat nebezpečné údaje na nás podnikatele... Já jsem mu říkal: Tak ale toto je realita. Tak mně prosím řekněte, co vy vidíte jako podnikatel nebezpečného na tomto jednom jediném údaji... A on říká: No ale říkali to v televizi. Říkali to v České televizi. A říkal to pan Fiala...

Tak já jsem chtěl jenom poprosit vážené kolegy, aby přestali děsit naše občany, naše podnikatele. Rozumím tomu, že jsou proti tomuto zákonu, ale aby prostě říkali pravdu. Děkuji moc. (Potlesk poslanců ANO.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…