Feri (TOP 09): Pane ministře, pomozte provozovatelům restaurací a barů zasaženým vládními opatřeními

22.09.2020 17:01

Otevření dopis ministrovi Havlíčkovi

Feri (TOP 09): Pane ministře, pomozte provozovatelům restaurací a barů zasaženým vládními opatřeními
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dominik Feri

Vážený pane ministře,

obracím se na Vás  v souvislosti s opatřeními přijímanými v reakci na stávající epidemiologickou situaci. Konkrétně mířím na omezení týkající se provozu restaurací a barů.  V důsledku přijímaných restrikcí utrpí jednotlivé provozovny opět nepochybně silnou újmu a velké ztráty. Jsem tudíž toho názoru, že je zapotřebí zajistit  podporu a pomoc rovněž této zasažené skupině. Ať již půjde o přímou peněžní  podporu či jiné formy subvence (např. možnost bezúročných půjček, odklad odvodů  apod.), měl by zde existovat jednoduchý a nebyrokratický program  podpory.

Tedy program, který  v současné velmi náročné době nezatíží žadatele o podporu svou administrativní  náročností, ale naopak rychle a jednoduše zajistí alespoň částečnou kompenzaci  ztrát zapříčiněných zpřísňujícími se nařízeními. A to jak nařízeními současně  účinnými, tak v budoucnu přijímanými, neboť lze očekávat, že restrikce ve snaze  snížit počet pozitivních případů porostou.

Vážený pane ministře,  v návaznosti na výše uvedené Vás proto vyzývám, aby byl vypracován jednoduchý,  rychlý a nebyrokratický program na pomoc restauracím a barům, na které  v současnosti dopadají a v budoucnu dopadnou přijímaná protipandemická opatření.  Omezíme-li ekonomickou činnost dotčených subjektů, musíme rovněž přijít s  nabídkou adekvátní kompenzace.

Zůstávám se srdečným pozdravem a přeji mnoho sil,

Dominik Feri
poslanec Parlamentu České republiky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Rakušanův a Fialův migrační pakt není lék, který EU vyléčí, ale jed

15:06 Babiš (ANO): Rakušanův a Fialův migrační pakt není lék, který EU vyléčí, ale jed

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.