Ferjenčík (Piráti): Babišova vláda - Nejhorší výsledek hospodaření státu od roku 93

03.03.2020 19:02

Projev na 41. schůzi Parlamentu České republiky dne 3. března - volné interpelace

Ferjenčík (Piráti): Babišova vláda - Nejhorší výsledek hospodaření státu od roku 93
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mikuláš Ferjenčík

(Přichází oblečen v pruhovaném vězeňském mundúru.) Vážené kolegyně, vážení kolegové, nepřítomný pane premiére. Já jsem se dneska slavnostně oblékl na protest proti naprosto nehorázným výrokům pana premiéra na adresu českých europoslanců, kteří udělali jenom to, že se snaží, aby peníze našich občanů, které naši občané posílají do Evropské unie - z té Evropské unie se často i ve větším objemu vracejí zpátky do této země - tak aby se tyto peníze našich občanů nerozkrádaly nebo nekončily třeba v dotacích na toastový chléb firem pana premiéra.

A za to, že chtějí kontrolovat, aby se tady nerozkrádaly evropské peníze, je pan premiér označil za vlastizrádce. To je naprostá nehoráznost a proti té já tady protestuji. Každopádně si myslím, že premiér dělá takovéhle věci, aby zakryl výsledky své reálné práce. A proto já tady vystupuji s návrhem nového bodu. Navrhuji, abychom projednali to, že výsledek hospodaření České republiky za první dva měsíce tohoto roku je nejhorší od vzniku České republiky. Nejhorší výsledek hospodaření státu od roku 93 - 27 miliard minus v únoru.

Takže navrhuji, abychom jako bod číslo jedna zařadili dnes bod Výsledek hospodaření státu za první dva měsíce tohoto roku. Děkuji za podporu tohoto návrhu a děkuji za pozornost. (Potlesk z řad poslanců Pirátů.)

Mikuláš Ferjenčík

  • Piráti
  • Právě jsem se vrátil z Parlamentu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

13:09 Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

Reakce na veřejném facebookovém profilu strany na urážky v komentářích