Ferjenčík (Piráti): Jsme mezi šesti nejhoršími státy na planetě, pane Babiši

31.01.2021 10:06

Komentář na facebookovém profilu ke covid-19 v České republice.

Ferjenčík (Piráti): Jsme mezi šesti nejhoršími státy na planetě, pane Babiši
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mikuláš Ferjenčík

V důsledku koronavirové krize už v ČR umřelo minimálně 20 000 lidí. V počtu úmrtí na milion obyvatel jsme mezi šesti nejhoršími státy na planetě, dokonce i ta Itálie, kde koronavirus řádil loni na jaře, ještě v době, kdy neexistoval standardní postup, jak k nemocným přistupovat, je na tom v počtu obětí na milion obyvatel lépe.

Myslíte si, že u nás panuje konsenzus, že průběh epidemie je v Česku ve srovnání se zbytkem světa katastrofální, nebo se panu premiérovi daří držet linku, že nás zasáhla pohroma, se kterou se nedalo nic dělat?

Jsem z toho nešťastný, navzdory solidnímu zdravotnictví a celkem bohaté, vzdělané společnosti se nám "podařilo" stát se odstrašujícím příkladem země, která epidemii koronaviru totálně nezvládla. Nezbývá nám než se hecnout, vydržet to do podzimu a potom začít opravovat všechno, co je v naší veřejné správě rozbité.

Držme si palce.

Mikuláš Ferjenčík

  • Piráti
  • Právě jsem se vrátil z Parlamentu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Už i mainstreamová média vyvracejí tvrzení Rakušana o „české výjimce

23:07 Fiala (SPD): Už i mainstreamová média vyvracejí tvrzení Rakušana o „české výjimce

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.