Ferjenčík (Piráti): Podpora studentů je pro nás nesmírně důležitá

11.05.2019 11:30

Piráti by opět zvítězili ve volbách studentů nanečisto, do europarlamentu by je volila čtvrtina mladých.

Ferjenčík (Piráti): Podpora studentů je pro nás nesmírně důležitá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mikuláš Ferjenčík

Studenti středních škol si mohli v předchozích dnech opět nanečisto zkusit volby. Po debatě studentů s kandidáty do Evropského parlamentu v pondělí 6. května proběhlo v následujících dnech hlasování. Stejně jako v minulých letech opět zvítězili Piráti, tentokrát se ziskem 24,48 procent. A zaznamenali nejen celkový úspěch, zvítězili i ve všech typech škol: na gymnáziích, středních odborných školách i na středních odborných učilištích.

„Podpora studentů je pro nás nesmírně důležitá. Právě jich se budou dopady současné politiky týkat nejvíc. Víme, že právě mladým lidem přináší otevřená a propojená Evropa spoustu příležitostí. Právě kvůli jejich budoucnosti musíme svobodnou a bohatou Evropu ubránit před autoritáři a lobbistickými zájmy korporací,“ uvedl poslanec Pirátů Mikuláš Ferjenčík.

Piráti zvítězili ve studentských volbách pro volby do Evropského parlamentu již v roce 2014, kdy získali 19,19 procent hlasů. Podporu studentů měli i v následujících letech, kdy pravidelně vítězili ve volbách nanečisto do krajských zastupitelstev, pražského zastupitelstva i do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Do projektu Člověka v tísni se v letošním roce zapojilo 246 škol, ve kterých hlasovalo téměř 19 tisíc studentů.

Mikuláš Ferjenčík

  • Piráti
  • Právě jsem se vrátil z Parlamentu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gajdůšková (SOCDEM): Dobré vychování se neztratilo, naopak - dnešní mladí vychování jsou

16:11 Gajdůšková (SOCDEM): Dobré vychování se neztratilo, naopak - dnešní mladí vychování jsou

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k mladé generaci.