Ferjenčík (Piráti): Pozastavení třetí a čtvrté vlny EET je dobrá zpráva

23.03.2020 21:32

Vláda pozastaví EET, jak navrhovali Piráti s opozicí.

Ferjenčík (Piráti): Pozastavení třetí a čtvrté vlny EET je dobrá zpráva
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mikuláš Ferjenčík

Vláda dnes schválila pozastavení EET, čímž fakticky provádí odložení 3. a 4. vlny. A to po dobu stavu nouze a následujících tří měsíců. Žádný poplatník nebude muset po tuto dobu evidovat své tržby a tato povinnost nebude kontrolována. Odložení třetí a čtvrté vlny EET navrhli pirátští poslanci Mikuláš Ferjenčík a Tomáš Martínek společně s dalšími zástupci opozičních stran již minulý týden.

„Pozastavení třetí a čtvrté vlny EET je dobrá zpráva a jsem rád, že koalice změnila názor, protože minulou středu o tom nechtěla ani slyšet. Doufám, že zákon díky tomu ještě před definitivním startem posledních vln stihne posoudit Ústavní soud. EET pro OSVČ podnikající mimo provozovny považujeme za zbytečnou byrokracii, která zatíží poctivé a podvodníky odhalit nepomůže,“ komentuje pirátský poslanec Mikuláš Ferjenčík.

„Opatření, které jsme navrhli, bylo směřované vůči živnostníkům a řemeslníkům, kterých budou další vlny EET dotýkat a v současné situaci jsou ekonomicky zasažení probíhající epidemií. Vláda jejich aktuální problematickou situaci zohlednila a rozhodla o odložení EET po dobu nouzového stavu a následujících tří měsíců. Přitom ještě před deseti dny zástupci vlády tvrdili, že odklad EET legislativa neumožňuje. Spolu s poslanci dalších opozičních stran jsme navrhli pozastavení EET do konce roku, ale i vládou navrhovaný odklad je krok správným směrem,“ doplňuje Ferjenčík.

Třetí a čtvrtá vlna se má vztahovat mimo jiných i na řemeslníky, zemědělce, kadeřnice, dopravce, autoservisy nebo lékaře a všechna další povolání, která nebyla zahrnuta v předchozích vlnách. Její spuštění mělo proběhnout 1. května 2020. Piráti se kvůli EET obrátili na Ústavní soud. Odložit spuštění dalších vln EET zákonem vládě doporučil Rozpočtový výbor Poslanecké sněmovny.

Mikuláš Ferjenčík

  • Piráti
  • Právě jsem se vrátil z Parlamentu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…