Ferjenčík (Piráti): Za zdražením benzínu bude Babiš, ne EU. Pozor na to

14.07.2021 16:44

Projev na 111. schůzi Poslanecké sněmovny dne 14. 7. 2021 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 165/2012 Sb., o podporovaných zdrojích energie a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 458/2000 Sb., o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických odvětvích a o změně některých zákonů (energetický zákon)

Ferjenčík (Piráti): Za zdražením benzínu bude Babiš, ne EU. Pozor na to
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda Pirátů Mikuláš Ferjenčík, lídr pardubického kraje

Děkuji za slovo, pane předsedající. Využiji toho, že se ta debata vede k jednomu konkrétnímu pozměňovacímu návrhu, a zareaguji na kolegy. Pan premiér často říká, jak ta ekofanatická Evropská unie něco nařizuje, a potom kdykoli má příležitost, vždycky to využije ke svým byznysovým zájmům. A to se přesně tady děje. Prostě druhý největší výrobce biopaliv v České republice skrze svého poslance navrhuje, aby se zvedlo povinné přimíchávání biopaliv první generace do motorové nafty, a zaplatí to lidi tím, že stoupne cena benzínu o jednu nebo dvě koruny. A zase se děje to, že potom bude pan Babiš říkat, jak je ta Evropská unie hrozná, a přitom on na tom rejžuje peníze, a přitom volba těch nástrojů, které použijeme ke splnění těch závazků, je na nás jako na zemi. A shodou okolností v České republice vždycky se ty závazky plní způsobem, na kterých vydělají firmy pana premiéra. A to je ten problém toho pozměňovacího návrhu, o kterém se bavíme. (Tleská Jakub Michálek.)

Mikuláš Ferjenčík

  • Piráti
  • Právě jsem se vrátil z Parlamentu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hašek (PRO): Šmarda. Smutnej borec na konec

18:09 Hašek (PRO): Šmarda. Smutnej borec na konec

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k předsedovi SOCDEM Šmardovi.