Fiala (ODS): Alespoň symbolicky jsme slavnostně otevřeli neexistující obchvat obce

12.06.2020 14:32

25 let čekání, 20 tisíc aut denně. Zástupci občanského sdružení Olbramovice a předseda ODS Petr Fiala a kandidát na hejtmana Martin Kupka symbolicky otevřeli neexistující obchvat zablokovaný firmou ze svěřenského fondu Andreje Babiše.

Fiala (ODS): Alespoň symbolicky jsme slavnostně otevřeli neexistující obchvat obce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Fiala

25 let usilují obyvatelé středočeských Olbramovic o stavbu obchvatu dlouhého necelých 3,5 km, který by pomohl hlavním tahem na jih rozdělené obci. Před rokem ministerstvo dopravy zrušilo udělené stavební povolení na základě námitky firmy patřící do svěřenského fondu Andreje Babiše. V místě plánovaného obchvatu se sešli zástupci občanského sdružení Olbramovice v čele s Vladimírem Skalákem, předseda ODS Petr Fiala a kandidát na hejtmana za ODS Martin Kupka a symbolicky přestřihli pásku na místě neexistujícího obchvatu.

„Obyvatelům Olbramovic každý den pod okny projedou tisíce aut. Na obchvat obce tu čekají už mnoho let. Naposledy se začátek výstavby zdržel mimo jiné kvůli tomu, že se vůči stavbě vyslovila společnost Imoba, která provozuje nedaleké Čapí hnízdo. Se členy občanského sdružení Olbramovice, které za obchvat obce bojuje už desítky let, jsme proto alespoň symbolicky slavnostně otevřeli neexistující obchvat obce. Snad se konečně místní obyvatelé dočkají, současná situace je neúnosná,“ uvedl předseda ODS Petr Fiala.

„Vláda v uplynulých měsících kopírovala naše návrhy na pomoc lidem a ekonomice a 80 % toho, co bylo uvedeno v praxi, navrhovala ODS o týdny až měsíce dříve. Když jsme pro vládu takto inspirativní, rozhodli jsme se symbolicky otevřít neexistující obchvat a zvýšit tak šanci na jeho skutečné otevření. Věřím, že po říjnových volbách tomu pomůžeme aktivně i z pozice nového vedení Středočeského kraje,“ doplnil Martin Kupka, lídr ODS pro krajské volby ve středních Čechách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…