Fiala (ODS): Babiš s Faltýnkem by se měli vzdát imunity a kauzu nepolitizovat

06.09.2017 9:45

Pokud věříme v nestrannost české justice, tak máme policejní žádosti o vydání Andreje Babiše a Jaroslava Faltýnka vyhovět.

Fiala (ODS): Babiš s Faltýnkem by se měli vzdát imunity a kauzu nepolitizovat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

„Poslaneckou imunitu bychom neměli využívat, pokud se nejedná o činnost spojenou přímo s politickou činností. V tomto duchu ještě v dubnu mluvil i Andrej Babiš. Také další členové hnutí ANO v minulosti u jiných kauz prohlašovali, že poslanci nejsou soudci. Nyní, když jde o ně samotné - respektive o předsedu a místopředsedu strany - názor změnili. Pokud věříme v nestrannost české justice, tak máme policejní žádosti o vydání Andreje Babiše a Jaroslava Faltýnka vyhovět. Bylo by dobré vyhnout se před volbami mnohahodinovému divadelními představení ve sněmovně. I proto jsme opakovaně vyzývali oba poslance hnutí ANO, aby se zachovali odpovědně, proto jsme jim navrhovali, aby se imunity vzdali a svoji kauzu dál nepolitizovali,“ řekl předseda ODS Petr Fiala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce