Fiala (ODS): Čeští řidiči jsou stejně zodpovědní, jako ti zahraniční

27.05.2019 17:22

Vláda dnes projedná návrh občanských demokratů na toleranci 0,5 promile alkoholu v krvi za volantem. Podobná tolerance je na Západě běžná. Podle předsedy ODS Petra Fialy jsou čeští řidiči stejně zodpovědní, jako ti v zahraničí, a proto by vláda měla návrh ODS schválit.

Fiala (ODS): Čeští řidiči jsou stejně zodpovědní, jako ti zahraniční
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Fiala

„Tolerance 0,5 promile alkoholu za volantem existuje ve většině západních zemí Evropy, kam historicky i kulturně patříme. Lidé v České republice jsou stejně zodpovědní a rozumní jako v zahraničí, proto navrhujeme, aby stejná tolerance platila i u nás. Všichni, kteří toto odmítají, by se měli podívat na statistiky. V zemích, které určitou míru alkoholu řidičům povolují, není situace horší, naopak je zde bezpečnější provoz, než v zemích, kde je nulová tolerance. Bezpečnost provozu přímo nezávisí na toleranci alkoholu. Náš návrh dnes projednává vláda, která by měla přestat na občany dohlížet jako na malé děti a zákon podpořit,“ uvedl předseda ODS Petr Fiala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

10:04 Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

Ministerstvo spravedlnosti aktuálně diskutuje opatření ke snížení rizika zpronevěry peněz z advokátn…