Fiala (ODS): Chceme venkov, kde budou lidé rádi žít

07.06.2021 13:21 | Komentář

Komentář na facebookovém profilu k plánům ODS na zlepšení života na venkově

Fiala (ODS): Chceme venkov, kde budou lidé rádi žít
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

České zemědělství a venkov naštěstí není jen dotační podnikání pana premiéra, ale i mnoho tvrdě pracujících lidí, kteří zajišťují nejen to, abychom si mohli koupit kvalitní potraviny, ale starají se i o vzhled naší krajiny či společenský život v malých obcích.

Znovu jsem se o tom na vlastní oči přesvědčil před několika dny při své cestě po jižní Moravě na zvířecí farmě v Malešovicích, při návštěvě rybníkářství v Pohořelicích či uplynulý týden, kdy jsme se spolu s Markétou Pekarovou Adamovou a Marianem Jurečkou setkali se soukromými zemědělci z Asociace soukromého zemědělství na společné stylové snídani ve stodole mezi traktory na farmě pana Dudy v Pravoníně na Benešovsku.

My v koalici SPOLU chceme venkov, kde budou lidé rádi žít. V posledních letech se řada lidí na venkov vrací, i já jsem toho do jisté míry příkladem. Svůj život už roky dělím mezi Brno a naši chalupu na Českomoravské vysočině. Proto vím, že život na venkově je v mnoha věcech složitější než ve městech. V posledních letech dostal další ránu např. i tím, že kvůli zavedení EET došlo k zavření mnoha obchodů a hospod, které sloužily jako přirozená centra společenského života.

Anketa

Je potřeba, aby lidé, kteří jsou očkovaní a vracejí se ze zahraničí, podstupovali testy na covid-19?

70%
23%
hlasovalo: 5766 lidí

I proto chceme našemu zemědělství a venkovu věnovat zvýšenou pozornost.

Jsme si vědomi, že je třeba zlepšit dopravní infrastrukturu, ale např. i dosah kvalitního internetu mimo velká města.

Malí a střední zemědělci oceňují naši dlouhodobou snahu o zastropování zemědělských dotací a cílenou podporu malých a středních firem pomocí dotace na první hektary.

Nechceme podporu biopaliv, naopak budeme mnohem více dbát o ochranu půdy. I proto chceme 1/4 zemědělské půdy do roku 2030 přesunout do ekologického režimu.

Těch věcí je samozřejmě víc. Kompletní program koalice SPOLU pro český venkov najdete ZDE. Budu rád, pokud si to projdete a popř. mi do komentářů napíšete i Vaše tipy. Společně to dokážeme!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

6:23 Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

Vláda projednala legislativní ukotvení statusu umělce. Hlavním cílem předloženého návrhu je předevší…