Fiala (ODS): Efektivní a administrativně nenáročná pomoc

14.03.2021 18:41

ODS chce více pomoci podnikatelům a živnostníkům. Petr Fiala předal ministru Havlíčkovi návrhy zákonů na odpuštění minimálních záloh na sociální a zdravotní pojištění pro OSVČ.

Fiala (ODS): Efektivní a administrativně nenáročná pomoc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Fiala na 29. kongresu ODS

Předseda ODS Petr Fiala v dnešní Partii předal ministru Karlu Havlíčkovi návrhy zákonů na odpuštění minimálních záloh na sociální a zdravotní pojištění pro OSVČ. Chtěl tím poukázat na tíživou situaci podnikatelů, pro které vláda nepřipravila dostatečné kompenzace, a také na to, že vláda ignoruje usnesení Sněmovny, která ji před více než měsícem k předložení těchto zákonů vyzvala.

„Ačkoliv se vláda chlubí, jak skvěle a účinně kompenzuje výpadky příjmů, podnikatelé to nepociťují a s každým dalším týdnem vládních omezení na ně situace doléhá stále víc. Sněmovna přitom už před měsícem svým usnesením vládu vyzvala k tomu, aby OSVČ odpustila minimální zálohy na sociální a zdravotní pojištění. Vláda ale usnesení ignoruje, proto jsem panu ministrovi v Partii osobně předal návrhy obou příslušných zákonů, které jsme připravili. Během pár týdnů mohou být účinné. Je to rychlá, efektivní a administrativně nenáročná pomoc,“ říká předseda ODS Petr Fiala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Digitální švarcsystém křiví pracovní trh, změnu musíme provést sami

20:03 SOCDEM: Digitální švarcsystém křiví pracovní trh, změnu musíme provést sami

Mohou se lidé, pracující pro online platformy, domáhat svých práv? Tuto otázku si kladou nejenom kur…